Recet på min supergoda tacopaj


Nu när jag skall äta bättre och framförallt undvika kolhydrater i så stor utsträckning som möjligt. Även addera lite mer fett i min kost så måste jag också ha bra rätter som är goda. Här kommer därför ett av mina recept på tacopaj. Den blir väldigt god så det är verkligen ett bra tips för middagsmat. Här hemma hos oss så räcker den dessutom i ett par dagar och jag serverar med en god sallad till.

Recet på min supergoda tacopaj
Recet på min supergoda tacopaj dekorerad med Pfefferoni

Detta är ett perfekt alternativ till taco fredag och om man försöker dra ner på kolhydrater eftersom pajen inte har ett vanligt pajskal, utan istället gör jag en äggstanning som botten.

När jag gör min tacopaj så använder en form från Gerbera som är 32 cm i diameter och ca 5 cm hög så mitt recept är anpassat för detta. Om ni har har ni en mindre pajform så får ni anpassa receptet lite grand för min form är väldigt stor. Men annars går det så klart lika bra att göra pajen i en gratängform istället.

Tacopaj, 6 personer

Äggstanning

6 ägg

1,5 dl grädde

salt och peppar

Så här gör du äggstanningen till botten

Vispa ägg och grädde och salta och peppra och smaka av. Smörj pajformen med smör och häll äggstanningen i formen och sätt in den i ugnen på 225 grader tills den får en fin yta och höjer sig ordentligt. Det tar ca 20 minuter!

Pajskal gjort på äggstanning
Pajskal gjort på äggstanning

Pajfyllning

800 gram köttfärs (detta är som sagt en stor form)

2 påsar med orginal tacokrydda

1 dl tacosås medium

2 dl vatten

Garnering

2 stora tomater

1 röd lök

3-4 dl riven ost

1 dl grädde

1 dl creme fraiche

Så här gör du fyllningen

Fräs köttförs i stekpannan och blanda i kryddorna. Häll på vattnen och såsen och låt allt sammas koka ihop.

Under tiden som köttfärsen kokar i hop så skivar jag två tomater i tunna fina skivor. Jag gör samma sak med den röda löken som även den skall vara dekoration ovanpå köttfärsen innan pajen skall  in i ugnen

Jag rör även ihop 4 dl riven ost, 1 dl grädde och 1 dl crème fraiche och kryddar med salt och vitpeppar och smakar av. Den skall sedan läggas ovanpå pajen när du har dekorerat med tomatskivor och röd lök.

När du hunnit hit så är helt säkert äggstanningen klar i ugnen. Den skall ha rest sig rejält när du tar ut den ur ugnen, men kommer sjunka ihop när du tar ut den. Det är helt riktigt så du inte tror att du misslyckats på någotvis! 

Fyll tacoskalet

Du fyller sedan skalet med köttfärsen. Dekorerar med tomater i ett fint mönster och lägger lökringarna lite okontrollerat ovanpå. När du gjort det så täcker du över med ostblandningen och sätter in pajen i ugnens i ca 15 minuter på 225 grader, eller tills den fått fin färg.

Först köttfärs ovanpå äggstanningen
Stora bifftomater i tunna skivor som dekoration
Röd lök i tunna ringar
Bred ostblandningan ovanpå alltsammans och sätt in i ugnen

Jag brukar servera med en blandsallad och i dag bestod den av isbergssallad. Skivade bifftomater med fetaost, soltorkade tomater, röd lök och basilika. Pfefferoni som tillbehör! I bland lägger jag till Pinjenötterna som jag rostar jag i en torr stekpanna!

Detta är verkligen superenkel att göra och väldigt god och går dessutom vädligt fort att göra! Vilket är perfekt när man kommer hem från jobbet och behöver mat snabbt. Även perfekt även att stoppa i sin matlåda om man vill det! Det tar ca 30 minuter att göra pajen. Perfekt och så är middagen klar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.