Favoritpasta med valnötter, soltorkade tomater


I går till middag åt vi denna pasta rätt som jag verkligen älskar. Det är en av miDet är en av de absoluta godaste pastarätter jag vet. Den har allt! Den är så god att man inte kan sluta äta den! Farligt!

Det finns helt enkelt vissa rätter som är så goda så man bara vill ha mer. Pasta med valnötter, soltorkade tomater och mozzarella är en sådan pasta.

Favoritpasta med valnötter, soltorkade tomater
Favoritpasta med valnötter, soltorkade tomater

Denna bild är från en gång tidigare när vi åt en av våra första middgar i vårt nya matrum när vi bara hade fått sofforna. Men jag tycket att den var så fin så jag tog med den också.

Här nedan en annan bild när vi åt detta i vårt orangeri! Jag säger bara att ni måste testa detta, det är så gott att man nästan inte kan sluta äta! Lite farligt!

I går kväll har vi planerat att göra denna underbara pastarätt. Så här kommer receptet om ni vill ha tips för middagsmat!

Pasta med Valnötter, Mozarella & Ruccola, 4 personer

400 gram Radiatori Pasta Trafila Al Bronzo (Skruvar som är avsedda att suga upp sås ordentligt från Zeta)

1 dl Valnötter

1 Mozarella

2 vitlöksklyftor

6 st avrunna soltorkade tomater i olja

0,5 dl avrunnen olja från Soltorkade tomaterna (det är mycket smak i den oljan)

120 gram ruccola

Salt och svartpeppar

Viktig information när man skall göra denna pasta

Det finns dock en sak som är viktigare än något annat. Det är pastasorten. Det måste vara rätt pastasort. För en riktigt pastanörd som jag är det otroligt viktigt för slutresultatet. Denna pastasort är tillverkad på ett på ett speciellt sätt och formad med bronsvalsar. Den tar längre tid att tillverka, men i utbyte får man en gastronomisk fördel då metoden tillför pastan en sträv och porös yta som lättare suger upp den goda såsen. Det är alltså viktigt att man väljer rätt pastasort till sin pastarätt för att få ut den maximala smaken! Denna sort från Zeta finns i de flesta välsorterade mataffärer. Här nedan kan ni se hur paketet med pasta ser ut från Zeta! Pastasorten gör halva rätten om inte mer.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är IMG_0288.jpg
Det är viktigt att det är rätt pastasort till sina pastarätter

Gör så här

Börja med att hacka valnötterna grovt. Rosta dom lätt i en torr stekpanna. Hacka de avrunna soltokade tomaterna i små bitar. Finhacka vitlöken men pressa den ej för då blir smaken för skarp.

När valnötterna är rostade så stjälp ner vitlöken tillsammans med de hackade soltorkade tomaterna. Tillsätt 0,5 dl olja från de soltorkade tomaterna och låt detta fräsa med tillsammans och smaksätt med salt och svartpeppar.

Koka upp pastan under tiden i exakt 6 minuter. Viktigt att inte överskrida koktiden då den skall vara ”al dente”. Det betyder att pastan har kvar lite av sitt tuggmotstånd.

Lägg i all rucculoan det allra sista och fräs den tillsammans med vitlök, soltorkade tomater och valnötter strax innan pastan är klar.

När pastan är klar och du hällt av vattnet så rör du ner all pasta och rör om ordentligt så att alla ingredienser blandar sig. Smula sedan över den hackade mozzarellan och värm sakta upp så osten smälter lite grand. Sätt fram pannan på bordet och servera direkt ur pannan!

Blombukett från sagorna

Nu har du gjort den bästa pastan ”i Stada”! Ni måste pröva. Ni kommer gilla mig efteråt det lovar jag. Den kan verka simpel men detta är en av de absolut godaste pastarätter jag ätit och jag lovar er att ni kommer bli lyriska!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.