Piffa upp min krukträdgård med lite nya växter! 2 kommentarer


I går var jag och handlade lite nya växter till min krukträdgård. Jag såg otroligt vackra höstanemoner i Skåne som jag bara måste addera. Så i går inhandlade jag två stycken stora höstanemoner i rosa. Dessutom köpte jag fyra stycken nya Vipphortensia Limelight! Älskar färgen lime och den är en sådan fräsch färg som tål att upprepas överallt!

Piffa upp min krukträdgård med lite nya växter!
Piffa upp min krukträdgård med lite nya växter!

Jag har tänkt att plantera om några krukor och sätta dess nuvarande innehåll på min baksida! Det jag vill göra är lite små förändringar på framsidan och börjar i ena ändan. Jag har haft hortensia i kruka i 6 år och buskarna börjar bli lite för kraftiga nu. Det gör att jag vill byta ut dom så att jag kan sätta dom någonstans där deras rotverk kan få bättre plats. Nu när det mesta är klart i min trädgård så känns det som ”grädden på moset”. Dessutom är det roligt att ta bort lite utblommade petunior och annat. Jag vill att det skall kännas fräscht och härligt!

Höstanemon i rosa

Köpa rhododendron jord

Jag skall sticka i väg och köpa rhododendron jord för det är den typ av jord som Hortensia trivs i och det är en perfekt tidpunkt att sätta nya växter nu inför hösten. Skall även försöka hinna med att gödsla alla mina buxbomshäckar så dom håller sig fina och starka! Jag gödslar mina buxbom 3 gånger från tidig vår till höst. Nu gödslar jag den sista gången i början på augusti.I dag är det regnigt väder i Göteborg och det passar utmärkt för gödsling! Då får växterna dirket tillgång till lite ny gödning!

Min krukträdgård
Min krukträdgård

Något helt annat

Sedan skall jag åka och titta på några grytunderlägg som jag sett och hoppas dom är fina så jag kan köpa dom. Jag lovar att visa och tipsa om det blir köp! Jag har tänkt både till mitt hem men också till min nya husbil.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Piffa upp min krukträdgård med lite nya växter!