I dag har vi planterat två stycken Klot-Avenbok


I dag har vi planterat två stycken Klot-Avenbok, och vi har därmed fått våra träd i marken. Lite speciellt att gräva i mark fullt med sprängsten och komma ner till en bra nivå. Dessutom plantera två träd i en slänt där det lutar åt två håll. Men vi lyckades väldigt bra och vi är verkligen extremt nöjda med resutlatet.

I dag har vi planterat två Klot-Avenbok
I dag har vi planterat två Klot-Avenbok och är så nöjda med resultatet

Hur jag gör när jag planterar träd

Jag grundar alltid hålet för trädet med en stor hög med kogödsel och vattnar på ordentligt så det blir riktigt söligt. Sedan sätter jag ner trädet i gropen som jag alltid gräver större än sjäva trädet och fyller upp med planteringsjord. Detta för att trädet skall få möjlighet att breda ut sina rötter i mjuk jord.

Extra nöjd att jag lyckats sätta träden så här tidigt på säsongen när träden inte ens börjat bli gröna ännu. Det blir som en liten present till mig när jag får se dom grönska.

Här började vi mäta ut var vi ville sätta dom. Min tanke är att jag vill ha trädkronor som parasoller så jag kommer göra om formen på dom.

Här började vi mäta ut vart träden skulle sitta så vi kunde starta grävandet

Stefan har fixerat träden för att de skall växa rakt och stå emot blåst här där vi bor. Vi är så himla nöjda med resultatet. Det är viktigt för nyplanterade träd med stöd så att dom växer rakt och fint.

Nu pustar vi ut på insidan och njuter av att titta ut genom köksfönstret där vi har perfekt utsikt över träden. Perfekta på alla sätt och jag är så glad att jag hittade som efter allt letande!

Nu har vi börjat planera nästa steg för trädgården på framsidan. Den är långt i från färdig! Så himla roligt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.