I helgen skall vi förhoppningsvis plantera träden!


Vi har planerat att i helgen skall vi förhoppningsvis plantera träden vi köpt. Vi får se hur vädret utvecklar sig men det vi måste börja med är att starta och gräva groparna. Bara det är en utmaning eftersom marken består av sprängsten. Vi får helt enkelt se hur långt vi kommer. Men det är väldigt härligt att plantera två träd som ännu inte slagit ut sitt grenverk! Min tanke är att jag skall utveckla trädkronan till ett ”paraply”. Jag har en vision för hela vår trädgård. Det är så härligt att ta steg för steg.

Pergolan är på plats
Så här ser vår skiss ut på framsidan av vår trädgård med Avenbokträd.

Trädgårdsnävan Rozanne skall bli ett komplement i trädgården

Träden skall stå längs med min fina buxbomhäck. Det skall även vara ett litet land runt omkring och där skall jag planntera Trädgårdsnävan Rozanne! Det kommer bli vacker det och en viktig del när man planterar träd och säskilt Avenbok är att det inte skall växa gräs på ytan för då stjäl gräset all näring!

Trädgårdsnävan Rozanne skall bli ett komplement i trädgården

Jag är verkligen ”in love” vid vår byggnation av pergola och blomlådor. Vi får väldigt många kommentarer av grannar vilket så klart är väldigt roligt!

Trädgårdsnävan Rozanne har jag valt ut och den kommer bli en fin avvägning med sina lite grågröna blad mot både Avenbok och Buxbom. Jag kommer använda just den sorten (det finns hur många nävor som helst) därför att den är en kraftig marktäckare och tycker om halvskuggiga till soliga lägen och det är precis vad jag behöver. Dessutom, som är en viktig parameter för mig, så blommar den från tidig vår till långt in på hösten. Jag har tänkt mig att ha 3 stycken Jättedaggkåpa på var sida och mellan träden och det kommer dessutom bli en fin kontrast mot Trädgårdsnävan. Vi får se hur det blir när jag är klar.

Jag kommer hela tiden tillbaka till det att det är inte bara resultatet som är det roliga. Utan det är hela resan med att tillsammans planera och skissa på det som vi gör.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.