I dag vet vi verkligen vad vi skall fira!


Fredag är vår tradition att fira det som hänt under veckan. I dag vet vi VERKLIGEN vad vi skall fira. Vi har flera roliga saker att fira. Denna veckan har Stefan påbörjat att montera en exklusiv spis hos kund och leveranser från Tyskland har gått enligt plan och så även installation. Det har varit lyftkranar som fått lyfta in konstruktionen. Han har jobbat många timmar från tidig morgon till sen kväll. På kvällarna har han gjort kontrollritningar och förberett för dagen efter så det har varit en lång vecka för Stefan och som fortsätter även nästa vecka. Nu skall det muras upp runt själva spisen.

Vi har också tagit ett roligt beslut om kommande projekt! Det känns så kul att hela tiden ha nya projekt som väntar! Det är lite av vår livsstil. Vi gillar att hålla på, planera och göra fint!

Näst kommande projekt hos oss!

Det första stora projektet är att vi skall göra om köket och hela vårt öppna plan på nedre våningen. Vi har haft det i tanken under en längre tid men haft andra projekt vi ville färdigställa först. Sedan är det så klart en kostnadsfråga. Nu börjar jobbet med att diskutera lösningar, skissa på olika förslag och sedan komma fram till vad vi vill ha för kök. Den processen måste ta sin tid. Men att starta den är så roligt. Att bolla idéer och förslag och komma fram till den ultimata lösningen!

vi har mycket att fira
Detta är en av de skisser vi börjat med på köket

Solpaneler för taken är nästa projekt

Ett annat projekt som vi funderat på under ombyggnaden är att installera solpaneler på taket för att på sikt spara el men också miljö. Det betyder att vi måste lägga om taket på den del av huset som är byggt 2007. Man sätter inte gärna upp nya solpanerler som är ett stort jobb, på ett tak som behöver bytas om kanske 5-10 år. Man måste göra allting grundligt. Vi bygger för framtiden.

Tvättstugan skall få en uppdatering

Förutom det så skall vi byta vitvaroro i vår tvättstuga och värmepanna! Det är många projekt men samtidigt så kul. Därför väntar vi lite med inredningen här på vårt nedre plan eftersom allt måste hänga i hop. I vanligt ordning gör vi allt själva. Från idé och skiss, och ritningar, till montering och slutförande.

Vi trodde vi skulle bo här i max 2 år

När vi vårt köpte vårt hus 2007 så hade vi bestämt att vi bara skulle bo kvar här i ca 2 år. Men det visade sig att vi trivdes så fantastiskt bra att vi inte ville sälja och flytta. Nu har vi bott här i 14 år. Vi trodde att vi skulle leta efter ett drömboende men det har visat sig att detta är vårt drömboende.

Vårt underbara hus med trädgård på framsidan

Det känns fantastiskt att vara på en plats i livet man bara kunnat drömma om av många olika skäl. Så nu fortsätter vår resa att utveckla vårt hus och vårt paradis på jorden. För många år sedan hängde vi mycket på Hemnet och tittade på hus, nu gör vi aldrig det längre. Vi har det boende som vi vill ha och vi har skapat det själva!

En bild från när vi just gjort klart orangeriet och vi inte ens hade avtäckt odlingslådorna runt om ännu. Ett projekt vi gjorde våren och sommaren 2017. En av de allra bästa saker vi gjort!

I dag blir det självklart middag med champagne när arbetsdagen är slut. Man nu har jag och Stefan ett arbetspass framför oss innan det är dags för det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.