Jordgubbsbakelser eller minitårtor till midsommar


I dag bestämde jag mig för att göra lite test inför midsommar. Jordgubbsbakelser eller minitårtor till midsommar som trots allt bara är 2 veckor bort. Jag tänkte göra små jordgubbsbakelser i syfte att det inte är alla som firar med massor med människor och då är det roligt att kunna hitta på lite mat och plockmat som passar oavsett hur få eller hur många man är. Själv tycker jag inte att antalet har någon betydelse. Jätteroligt att göra till många men jag tycker det är lika roligt att göra till bara två personer och till mig själv också för den delen.

Därför kommer här ett tips om mini-tårtor eller bakesler om man hellre vill kalla dom det.

Jordgubbsbakelser eller minitårtor till midsommar
Jordgubbsbakelser eller minitårtor till midsommar

Jag bestämde mig för att göra mini-jordgubbstårtorna på precis samma sätt som jag gör en vanlig jordgubbstårta till midsommar. Fast just i dag tänkte jag har dom till dessert efter middagen. Men perfekt tillfället att prova inför midsommar. Jag älskar att planera!

Mini-Jordgubbstårta, 4 portioner

En vanlig tårtbotten

1 liter jordgubbar

4-5 dl vispsad grädde

Strösocker för jordgubbarna

Gör din mini-jordgubbstårta så här

Börja med att ta fram ett lagom stort lock eller burk som du kan använda som mall för att skära ut bottnarna. Håll den, eller lägg den ovanpå tårtbottnarna och skär med an vass kniv så det blir så rundlar. Jag fick ut 4 stycken av den storleken jag gjorde.

Gär din minijordgubbstårta så här

Visst blev dom fina och det var inte alls besvärligt att skära ut dom. Det gick på en enda minut!

Små runda tårtbottnar

Skölj alla jordgubbarna noggrannt. Använd ungefär hälfen och mosa dom med en gaffel i en djup tallrik. Tillsätt lite strösocker och smaka av så smaken blir perfekt. Det skall fortfarande vara lite syrligt kvar. Vispa gräden. Blanda de mosade jordgubbarna med en stor matsked vispad grädde.

Lägg upp bottnarna på fat som dom är avsedda att serveras i från. Det kan vara ett fat till varje eller ett stort fat till alla. Det du tycker är bäst. Jag gjorde mina på små fat färdiga att serveras i från.

Mosade jordgubbar på varje lager

Lägg en matsked mosade jordgubbar på varje botten och bred ut i ett jämt lager. Viktigt att få ut i kanterna. Lägg på nästa bottendel och gör samma sak. När du lagt på den översta delen så använder du lite av saften du har kvar och eventuellt några jordgubbar.

Bred sedan grädde ovanpå jordgubbstårtorna och på kanterna. Torka bort med hushålspapper om det kommer utanför.

Hacka sedan resterande jordgubbar i små lagom stora bitar och lägg ovanpå grädden på alla jordgubbstårtor jämt fördelat så det blir ett litet jordgubbstorn.

Det här blir ljuvligt! Så himla fina!

Mini Jordgubbstårta eller bakelser

Låt dom gärna stå i kylen i ett par timmar innan servering. Då saftar dom till sig fint och blir supergoda. Jag tror bestämt att jag kommer bli populär i kväll. Jag har ytterligare en sak på gång som kommer göra mig omåttligt populär!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.