3 saker att satsa på med inredning i höst


Detta inlägg innehåller Adlinks i samarbete med www.prettyhome.se

Nu när vi kommit in i sensommaren och många av oss redan har börjat jobba så närmar vi oss oundvikligen hösten. För mig är hösten en av de absolut bästa årstiderna. Har alltid älskat höst och jag vet inte om det har att göra med att jag är född i slutet av september.

Nu kommer en årstid när vi mer och mer börjar vara på insidan igen på kvällarna och då är det viktigt att göra hemmet vackrare. De ställen man sependerar mest tid på är väl de man bör prioritera, men saken är den att även de små utrymmena gör att man ”gillar” sitt hem än mer och som adderar till helheten och det spiller oftast av sig i övriga hemmet.

Så vad är det då man skall satsa på för att göra det mysigare hemma. Jag skulle säga att en tråkigt hall eller att man bör fundera över vad man kan göra men en tråkigt passage mellan ett vardagsrum och kök gör hemmet mycket mysigare. Här nedan tänkte jag ge er konkreta tips på vad man kan göra för att skapa ett vackrare hem.

Så vad skall man satsa på då för att få ett fint hem. Jag skulle säga mattor och drapperier och speglar.

Mattor:

 1. Alla utrymmen blir så mycket finare med mattor. Många av mina kunder säger ”ja men då döljer vi det vackra golvet vi lagt så mycket pengar på”. DET är helt FEL. Golvet framträder mycket mer om det finns en kontrast som en matta ger och mattan ger ett ombonat intryck oavsett om man har ett avskalat hem eller ej.                                                         Att välja likadana mattor fast i olika färg är en fantastisk kombination. Ni hittar just denna matta HÄR
 2. Mattor i passager är fantastiskt. Helt plötsligt blir det ett fint litet rum och adderar man kanske lite fotokonst på väggarna  i passagen också så blir det fantastiskt och ett lyft för hemmet.
 3. Under matbordet och vid soffgruppen är mer självklart men välj inte för liten matta för det ser futtigt ut. Mattan kan aldrig blir för stor (rummet är så klart begränsningen 🙂 )
 4. Under sängen så den sticker ut på alla sidor. Sovrummet får ett superlyft. Välj antingen två mattor som du lägger ihop i måtten 160×260 cm, eller välj en stor matta i måtten 200×300 cm. Sedan drar man ner mattan så att nattuksbodet kan stå på golv men mattan omgärdar hela sängen. Fantastiskt! Mattor hittar du HÄR                                            
 5. Gångmattor är så klart jättefint. Varför inte har en fin gångmatta i köket. Allting behöver faktiskt inte vara plast i köket! Ellernågot annat smalt utrymme som en hall eller som här nedan framför en soffa. Ni hittar gångmattor HÄR

Drapperi:

 1. Ett drapperi kan man sätta mellan två rum, även om det är öppen planlösning. Man tar en bredd tyg och fodrar med samma tyg så att det är tyg åt båda håll. Det gör att det blir fantastiskt fint, att våga ta ett med lite färg och mönster. Beroende på hur färgstark man vill vara så kan man välja allt mellan vackra mönstrade tyger till enkelt enfärgat.                                                                      
 2. Ett drapperi vid ytterdörren som dels håller kyla ute men dels blir som en vacker fond på kvällen när man drar för det. Allting handlar om hur man sätter upp infästnignen, om man vill att det skall se coolt ut eller om man vill ha en vacker drappering.

Speglar:

 1. Varför inte göra en hel vägg med bara speglar i olika storlekar och form. Antigen bestämmer man sig för bra t e x guld eller silver, eller också bestämmer man sig för att blanda. Det blir vackert om man blandar former som runda och fyrkantiga med rektangulära. Det blir nämlgien alltid vackert när man bryter av former. Det blir ett roligt projekt i sig att leta olika speglar.
 2. Speglar i vardagsrummet istället för konst. En eller flera bredvid varandra. De ger dessutom en fantastisk känsla till rummet. 
 3. Stora speglar i hallen. Måttbeställ en stor spegel hos glasmästaren och sätt i hallen och gör en liten installation. De kommer och limmar upp den åt dig.
 4. Runda speglar i ett riktigt modernt hus som funkis, bryter på ett fint sätt av formen.       
 5. Var inte rädda för att blanda stil, återigen att bryta av former och formspråk är det som gör det där lilla extra.

Att skapa det där lilla extra i sitt hem gör att man trivs så himla bra. Risken är bara att man inte vill gå hemifrån sedan! 🙂

Hoppas ni får en fin torsdag. Nu skall jag gå och klippa mitt hår! 🙂

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.