Supergod grönsakssoppa med vitlöksbröd!


Som jag lovade i ett tidigare inlägg så tänkte jag delge er recept som jag tycker är bra enkla och näringsrika. Framför allt är det viktigt att det inte är för krångligt. Detta tar max 20 minuter att göra så det är inget långkok vi pratar om!

Jag och min kropp behöver mycket grönsaker för att må bra så jag har alltid halva tallriken med grönskaer och en grönsakssoppa är fylld med härliga grönsaker  så det är perfekt.

Den här rätten har jag valt att ha vitlöksbröd till men det kan man ta bort. Normalt sett så äter jag nästan inget bröd. I dag fick bli ett undantag och jag gav mig själv lov att ta två vitlöksbröd. Just i dag har jag nämligen gjort en runda på över 1,5 mil. Då får man unna sig något extra men inte för mycket. Bara jag får smaka känns bra. Saken är den att när man från början bestämmer att man bara får ta en viss mängd så värdesätter man det på ett helt annat sätt och maten smakar gudomligt!

Ett tips för en stressad skäl är att använda bakeoff börd för då slipper man besväret att se till att man har en färsk baguette hemma också också!

Jag brukar tjata om att man inte skall äta sig mätt. Vi lever i ett samhälle i dag där matbutikerna är mer eller mindre öppna dygnet runt. Mat är till för att kroppens organ skall fungera. Inte för att vi skall ha fredagsmys  mån-sön. Det har gått inflation i det om ni frågar mig. Vi måste hitta tillbaka till en normal relation med mat.

Recept Grönsakssoppa, 4 personer

Ingredienser

4 morötter

1/2 blomkålshuvud

1 kruka persilja

1 purjolök

60 gram babyspenat

300 gram sockerärter

6 dl vatten

6 dl mjölk (lätt mjölk)

3 msk Renée Voltaire Orginal Lantbuljong

1 msk majzena

Salt och peppar efter smak

Skär alla grönsakerna i bitar. Blomkålshuvudet till små buketter, Skiva purjolöken i smala skivor och gör slantar av morötterna. Jag brukar dela slantarna i två delar så att dom blir som halvmånar så det inte blir så stora bitar i soppan. Sockerärtorna brukar jag dela i två delar. Klipp eller hacka persiljan och spara lite som dekoration när soppan skall serveras

Här ser ni också hur burken till buljongen ser ut! Fantastisk! Måste provas om ni frågar mig!

Perslilja är en mycket underskattad krydda dessutom fullproppad med järn!

Koka upp vatten och mjölk och tillsätt buljongen. Lägg i alla grönsaker utom babyspenaten som du lägger i precis i slutet  innan servering och vänder ner den. Låt grönsakerna koka i 5 minuter. Rör ner lite majzena så du får rätt konsistens på soppan eller rör ut lite vetemjöl i vattan som du sedan tillsätter till soppan.

Under tiden bakar ni brödet och gör i ordning smör och pressar 1-2 vitlöksklyftor i och rör om och smörar sedan det färdiga brödet med det och in i ugnen på 220 grader i 10 minuter eller tills dom får färg!

Voila! På 20 minuter med kokning har du soppan klar. Jag lovar att vuxna som barn kommer älska soppan!

 

 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.