Gardininspiration för att främhäva fönster och inte dölja dom!


Jag är en person som fullständigt älskar gardiner, men för den saken skull tycker jag sällan att gardiner skall dölja fönster och här kommer en inspiration för att framhäva fönster på olika sätt, men även det kan ibland innebära att man stänger ute en del ljus. Så håll till godo och hoppas att du skall finna inspiration.

Jag kan möjligen sträcka mig till att man kan ha gardiner som skall gå att dra för fönstren, men då måste det finnas plats att ha gardinen så att det inte döljer fönster när man har dom fråndragna.

Jag tänkte därför beskriva några gardinuppsättningar nedan där alla vackra tyger kommer i från Designers Guild.

På bilden nedan är väggen målad i samma färg som listverk och gardinerna är sydda så att dom passar i smygen i fönstret. Det gör att listverket kommer till sin rätt. Denna typ av uppsättning skulle jag rekomendera framför allt till sekelskiftes fönster för just listverk är så vackert.

Det kan dock bli mörkt i rummet och har man inte vackra sekelskiftsfönster så tycker jag att man istället skall fästa gardinerna i taket och i stället hissa ner dom fram till där fönstret börjar. På så sätt lurar man ögat att fönstret är större än vad det i själva verket är.

Här ser ni en gardin som är fäst från taket i stället och se så vackert färgen på väggen tas upp i mönstret på gardinen!

Här nedan en kombination av hissgardiner inuti fönstersmygen och långa gardiner som man satt högre upp. Att sätta gardinlängder i taket eller så högt upp som möjligt är min rekommendation i alla situationer. Det blir så mycket snyggare. Som ni ser på bilden nedan så sitter hissgardiner på en nivå och längden på en helt annan och det ser jättefin ut.

Här nedan ytterligare ett exempel på hissgardiner och gardiner i hop men på olika höjder!

Ett underbart rum med tunna gardiner bara för att få in känslan och för möjligheten för insynsskydd. För ett tunt tyg är omöjligt att se igenom från utsidan!

Vill du sy dina gardiner själv så har jag gjort en beskrivning i detalj som jag tror kan hjäla dig för vanlig längder! Det inlägget hittar du HÄR Att sy gardinlängder.

Hoppas ni får en underbar kväll.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.