Inred med färg!


I dag tänkte jag skriva lite om inspiration och om att våga inreda på sitt eget sätt!

Jag önskar att människor slutade att tänka på vad alla andra har och inredde efter sitt eget hjärta. Tyvärr vet jag som inredare att många är rädda för att ”de skall tröttna”. Det är nog det uttryck jag hör mest från kunder som vill ha hjälp men inte kan eller vågar välja för att de är rädda för att det skall bli fel. Rädda att just färg är något det tröttnar på i längden.

Så låt oss ta en djupdykning i detta uttryck!

Tröttna gör man bara på saker som man inte valt med hjärtat. Det är därför så många har erfarenheten av att de ”tröttnar på saker”, för att de inte vågar välja det som dom verkligen vill för att det sticker ut för mycket i relation till vad andra har och vad som är trendigt just nu. Man köper hellre det som som råkar vara modernt just för tillfället för då är man åtminstone rätt! Man tror att om man är cool om man följer rådande inredningstrend. Sanningen är den, att när man väljer den inredning som man själv vill ha med hjärtat, det är då man blir cool! Det är också då man aldrig tröttnar för hjärtat har ALDRIG fel.

Jag vill inspirera till att man kan inreda på vilket sätt man vill. Man behöver t e x inte taptesera ett helt rum eller en hel vägg. Det kan bli jättefräckt att bara tapetsera en till tre våder (en rulle) och centrera det på en vägg! Eller sätta tapeten på ett ställe så att det blir som en fond, som här på bilden nedan med en fond bakom soffan! Men man måste våga göra annorlunda!

Att som här på bilden ha en grundfärg på väggen och laborera med skivor som man tapetserat i olika mönster och färg. Vill man kan man bara bära i väg skivan till ett annat rum eller vända på den och ha en annan tapet på den sidan!

Jag skulle vilja få människor där ute att leka lite mer med inredning och att prova sig fram lite! Prova sig fram med det som dom verkligen älskar! Välja den tapeten eller tyget som hjärtat säger dirket ”åhhh vad fin” för det är just den som mans kall välja! Utgå i från och bygga en inredning runt! Det tyget, den tapeten eller den kudden man sett!

Jag brukar pratat mig varm om att kombinera mönster och färg. Allting handlar om balans, och en övning i att se om det funkar i hop om man inte känner sig så säker, och inte vill anlita en inredare, är att lägga ut allting så här som på bilden nedan. Eller göra en moodboard med tyger, tapeter, och prover på dom mönster och strukturer man vill ha. Se om det ser fint ut i hop eller om man behöver byta ut någonting.

Att man hela tiden tänker på att addera nya material, ny uttryck så att inte allt blir samma. Här nedan blir pläden som ”pricken över i” i en inredning! I en annars väldigt ”plain” inredning! Det är det där lilla extra som adderar så mycket känsla och gör att det blir lite extra ombonat!

Detsamma gäller för mattor. Mattor tillför så mycket och jag kan säga att en matta kan aldrig bli för stor (så länge den passar i rummet så klart 🙂 )

Att göra små rum i rummet är också ett väldigt effektfullt sätt att inreda. Att lägga en matta och ställa en fåtölj med ett litet bord på mattan så att det blir en alldeles egen oas! Man behöver inte alls ha samma mattor i ett rum. Låt dom vara olika men bind ihop dom med t e x en gemensam färg. Låt till exempel en matta vara mönstrad med fler färger och en enfärgad!

Så vad vill jag säga. Försök att visa din personlighet även i din inredning. Du är inte din granne eller dina kompisar. Du är du, en unik alldeles egen person. Låt det också spegla sig i din inredning. Tänk vad spännande att komma hem till någon som verkligen visar vem dom är i sin inredning!

…och kom evigt i håg, att tröttna gör man bara på saker som man inte valt till 100% med hjärtat!

Hoppas ni får en underbar dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.