Isolerat bjälklag och spånskivor för vattenburen golvvärme!


I går hann Stefan väldigt långt. Han är snabb och gör allting i moment när han jobbar. Han var både och handlade isolering för att isolera golvbjälklaget. När det var gjort så började han lägga spånskivor för vattenburen golvvärme. Detta skall han sedan skall koppla in i de övriga värmesystemet i huset. Skivorna ni ser nedan är bara för att han skall kunna gå där uppe just nu. Dom skivorna skall bort sedan.

Isolering av bjälklag
Isolering av bjälklag

Stefan jobbar alltid i moment. Han vill inte bli störd när han är ”i moment verkstaden” och ingen idé att fråga om han vill ha fika eller mat. När han är klar med ett moment tar han gladeligen emot mat och fika. Så här ser det ut efter att han börjat lägga spånskivorna med spår. Där skall värmeslingorna sedan monteras och kopplas in i ett skåp som Stefan har förberett. Detta är alltså inte golvet utan det skall sedan läggas ovanpå när allting är klart och slingorna dragna.

Spånskivor med slingor i där värmegolvet skall ligga

Detta är ett sätt att göra värmegolv trots att vi är på andra våningen och inte kan gjuta in det i plattan som vi gjort på alla andra stället. Fantastiskt så slipper vi element som stör i min fina walk-in-closet. Det blir verkligen toppenfint!

I går kväll bakade jag en hel plåt med kärleksmums som jag vet att Stefan älskar så han har god fika att belöna sig med när han jobbat ”klart ett moment”. Man gör vad man kan för att hålla duktiga Stefan glad och på gott humör. Själv har jag en arbetsdag framför mig och skall även hämta buxbom till häcken idag.

Så roligt att se alla framsteg och saken blir inte sämre för att det är fredag i dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.