Jag har byggt nytt skafferi! 2 kommentarer


Vi bor i ett relativt nytt hus som är byggt 2007. En av de stora problemen med dagens nybyggda hus är förvaring och vi har löst det på lite olika sätt. Nu har jag byggt något jag länge längtat efter. Jag har byggt nytt skafferi i anslutning till köket. Det passar otroligt bra i dessa tider att kunna förvara lite extra men sanningen är den att jag är en person som alltid har ganska mycket hemma gällande mat och torrvaror. Så har det alltid varit. Behovet av ett skafferi har länge funnits, men nu tog jag tag i detta och gjorde en liten omdisponering.

Jag har byggt nytt skafferi!
Jag har byggt nytt skafferi!
Nytt skafferi

Jag har byggt ett system med hjälp av Elfa hyllsystem

Jag har bygg ett system med hjälp av Elfa hyll-system som jag redan innan haft på flera ställen i huset. Nu har jag köpt nya hyllor och konsoler och gjort ett fantastiskt skafferi. Till och med så det ser lite tomt ut! Härligt måste jag säga! Känslan när man har utrymme över i stället för tvärt om som ofta är fallet.

Nytt skafferi med Elfa system
Nytt system med Elfa system

Systemet från Elfa bygger på en taklist som man sedan hänger hängkenor i. Därefter sätter man dit konsoler med dom mellanrum man vill ha och sist sätter man dit hyllorna! Enkelt och dessutom enkelt att flytta om man vill ändra eller lägga till hyllor.

Hyllor med mycket utrymme

Hyllorna är 60 cm djupa vilket innebär att det finns massor av utrymme så plötsligt fick jag massor av plats. Så härligt.

Nytt skafferi
Nytt skafferi

Att ha allting hemma

Jag är den där personen som till exempel alltid har 10 pkt med florsocker hemma. Flera paket med vaniljsocker och bakpulver för i det här hemmet går det åt en del. Jag älskar nämligen att baka och pyssla i köket. Alla typer av bak-ingredienser har jag hemma i flertalet förpackningar. Jag gillar känslan och jag är noga med ”first in first out”. Jag vet i vilken takt jag gör av med saker så jag vet precis vad jag behöver fylla på.

Samma sak med konserver. I bland känner jag för att göra en Chili Con Carne och då vill jag ha ingredienser hemma för att bara sätta i gång. I dagens läge är det till en fördel med vad som händer i världen, men för mig är det precis som vanligt! Så här har jag alltid och har haft sedan jag flyttade hemifrån!

Bra överblick är en härlig känsla

Men nu har jag alltså gjort ett härligt skafferi. Den stora fördelen med ett sådant här skafferi är att man får så bra överblick över vad man har än när det ligger i lådor i köket. Även om jag alltid haft ett system även där.

Nu känns det som om jag har otroligt mycket utrymme att fylla på med diverse saker jag tycker mig behöva! Jag känner mig så otroligt nöjd över mitt lilla projekt. Detta har jag inte haft någon brådska med utan jag har gjort lite i taget! Nu har jag i stället ett annat jobb att ta i tu med och det är att göra rent och strukturera om i alla halvtomma lådor i köket!

Hoppas ni blev lite inspirerade att ta tag i något utrymme hemma och skapa mer ordning!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Jag har byggt nytt skafferi!

 • Anna

  Men ÅH så fint och funktionellt skafferi du ordnat, en sann dröm för mig som precis som du alltid har det som behövs hemma och kan laga/baka allt jag vill utan att besöka en mataffär först! När vi flyttar till större kommer ditt skafferi vara min målbild för hur jag vill ha det.
  Tack för fantastisk inspo och hoppas ni får en fin annandag påsk!

  /Anna

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Anna,

   Tack för din otroligt gulliga kommentar, den gjorde mig verkligen glad! Ja visst är det härligt att ha allting hemma som man vill ha så man slipper åka och handla först när man kommer på något man vill göra.

   Ha en underbar fortsatt fin annandag påsk!