Jordgubbslandet blommar och Luktärter är på gång


I går var det en väldigt vacker dag här i Göteborg med 25 grader varmt. Helt fantastiskt. Det är så härligt att se när allting blir grönt och det har verkligen exploderat här hos oss dom sista dagarna. Jordgubbslandet blommar och Luktärter är på gång och snart skall jag lägga på ett jordgubbsnät så att inte fåglarna kommer åt jordgubbarna. Dom älskar nämligen också jordgubbar!

På våren så klipper jag mina jordgubbsplantor och tar bort alla revor. Jag gödslar med hönsgödsel eller kogödsel. Detta för att jordgubbarna skall utvecklas bra när dom växer och bli stor och fina

Jordgubbslandet blommar och Luktärtor är på gång
Jordgubbslandet blommar och Luktärter är på gång

Träull under jordgubbsplantorna

Jag har lagt träull under alla jordgubbsplantor för att jordgubbarna inte skall ligga direkt på jorden när dom mognar. Så gjorde vi alltid hemma hos mig när jag var liten, men då i flera gigantiska jordgubbsland. När jag var liten så åt vi jordgubbar till kvällsmat under hela försommar perioden och in i sommaren tills jordgubbarna tog slut. Det är en fantastisk tid att tänka tillbaka på. Vi åt jordgubbar till kvällsmat varje dag och det som vi inte orkade äta upp det gjorde mamma saft, sylt och frös in resten så hon hade hela frysen full med jordgubbar som hon gjorde jordgubbskräm av på vinterhalvåret. Jag önskar att jag kunde ha så mycket jordgubbar men jag får nöja mig med det lilla. Men att plocka färska jordgubbar det är något alldeles extra. Därför känns det som ett måste för mig att åtminstone ha lite jordgubbar att plocka av.

Luktärter växer till sig

Även mina Luktärter börjar ta sig bra och jag längtar verkligen tills dom börjar växa upp på det nya staketet som Stefan byggde tidigt i våras. Det kommer bli så fantastiskt vackert och jag ser fram emot att få se dom att klättra och täcka det nya staketet. Jag skall även plantera ut Luktärter på några fler ställen, men det får bli ett helg-bestyr.

Luktärter
Luktärter
gunga

Att det börjar bli grönt överallt är så härligt att vara omgiven av allt det gröna! Den vackra turkosa gungan hänger i eken. Så himla fint.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.