Planterat nytt i mina gjutjärnsurnor


I går planterade jag om i mina gjutjärnsurnor och tog bort alla penséer som nu gjort sitt. Jag vet inte hur det är med er, men jag får alltid så dåligt samvete när jag tar bort Penséer, och jag brukar därför återplantera dom någonstans så dom får ett lite längre liv. Dessa krukor står precis utanför orangeriet och det blir en vacker utsmyckning till mitt lilla paradis. Silvernjurvinderna driver jag upp själv i mängd för det är så fint att addera i alla krukor. Det här kommer bli fantastiskt när minipetuniorna växt till sig och börjar blomma ännu mer.

Planterat nytt i mina gjutjärnsurnor
Planterat nytt i mina gjutjärnsurnor

Himmelsöga på stam i ljuslila

För en vecka sedan köpte jag himmelsöga på stam i en ny ljuslila färg. Tidigare har det bara funnits blå med gult öga, men nu hittade jag ljuslila. Vet inte om ni sett det innan, men jag har aldrig sett ljuslila. Vilken dröm! Dessutom är dom nästan lite randiga med mörkare ränder runt om och ett guld öga. Runt dessa Himmelsöga på stam har jag satt Silvernjurvinda och minipetunia i lilla och rosa. Jag tyckte att det blev väldigt tjusigt! När jag har planterat nytt i mina gjutjärnsurnor är det som om sommaren har startat. Det är alltid lika roligt att se när något vackert växer fram även detta år.

Himmelsöga på stam i ljuslila
Ljuslila himmelsöga

Årets Pelargon 2024 Lavina

I krukorna bredvid blev det lila Pelargon som heter Lavina och som är årets Pelargon 2024. Lavina är en färgstark Zonalpelargon med täta blomställningar i vackra violetta toner. Jag planterade även snöflinga i vackra ljuslila och rosa färger. Naturligtvis även en Silvernjurvinda för det blir så vackert med dess grågröna blad i hop med det mer mörkgröna.

Pelargon och snöflinga i rosa och lila
Pelargon och snöflinga i rosa och lila

Nu börjar faktiskt det grönska överallt i trädgården och på bara en vecka är det grönt överallt. Det är som ett paradis. Vet inte vad jag skulle göra om jag inte hade en trädgård. Jag har alltid haft en liten trädgård och jag älskar att pyssla. Det är sysslor som aldrig tar slut men på något sätt är det just det som är så härligt. I dag blir det utplantering av mina Dahlior!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.