Nya planteringar i min krukträdgård


Helgen har varit helt underbar. Halva lördagen ägnade jag åt nya planteringar i min krukträdgård på framsidan av vårt hus. Den andra halvan av lördagen var vi hos Robin och firade hans 43-årsdag med alla härliga människor. Söndagen fortsatte jag med mina nya planteringar av min krukträdgård! Hur blev det i krukträdgården då? Här kommer lite bilder.

Nya planteringar i min krukträdgård
Nya planteringar i min krukträdgård

Totalt har jag 21 krukor i min krukträdgård

Jag planterade om totalt 15 krukor av 21, som nu behöver växa till sig lite under juni månad. Jag har dessutom införskaffat två nya gjutjärnskrukor även till framsidan som fylldes med Pelargoner och Petunia i en underbar rosa färg. Planterade även in en Silvernjurvinda på varje sida som hänger ner snyggt längs krukan.

En av krukorna med en av mina Vipphortensior satte jag även två stycken Rosenskära som är så vackert ihop med bladverket från Hortensian. Dom kompletterar varandra så fint! I år har jag klippt ner mina Vipphortensior ordentligt och i kombination med kylan så har dom ännu inte kommit så långt som dom brukar.

Vipphortensia och Rosenskära

Framför mitt fönster så blev det även här Pelargoner och här är jag ännu inte helt klar för jag skall fylla på med lite mer i dessa krukor. Jag är så klart inte riktigt klar ännu. Blir man ens riktigt klar någon gång! Jag tror inte det. Det är ett pågående projekt.

Nya Hortensior i lila nyanser

Sedan gjorde jag om två krukor totalt och köpte mig två helt ljuvliga Hortensia i lila nyanser som jag planterade ihop med mini-petunia i två olika lila färger, en limegrön Alunrot och en limegrön Penningblad! Så fint! Jag gjorde inte båda krukorna identiska för jag tycker det är roligt om dom skiljer sig åt lite grand.

Att jobba i trädgården är bland det mest underbara jag vet. Det bästa är om man har mat och fika i kylen klar och bara kan gå in och äta när man känner att man behöver fylla på lite energi. Denna dag hade jag en underbar pasta med nötförs och chiliflakes som jag kunde värma i micron. Perfekt när allting är klart. Nu längtar jag bara till att allting växer till sig. Jag kommer även addera lite fler växter men det får bli till kommande helg förhoppningsvis.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.