Kär i mina lökar – kan man vara det!?


I dag kände jag att jag var riktig less på det varma vädret. Jag är ingen dyrkare av över 30 grader när jag skall jobba. Det var då jag började titta på bilder på mina tidiga odlingar och kom fram till att jag älskar att odla tidigt på säsgonen och jag älskar att odla lök!

Lök kan användas både under odlingen och sedan finns om där fantastiskt vackra lökarna under jorden.

Längtar faktiskt till höst, vinter och januari hur konstigt det nu kan låta. Så att jag kan få påbörja alla sådder igen. Jag tycker att det är så himla roligt. Varje år får man dessutom en ny chans om man känner att något inte gick så bra!

Nästa säsong skall jag odla mycket mer lök! Jag vill odla mer av det som jag verkligen kan bli självförsörjande med. Nu har jag lök till februari skulle jag gissa. Jag behöver alltså så dubbelt så mycket till nästa säsong! Men det är roligt och lök är också så himla roligt att förså. Det är så tacksamt så närsta säsong så blir det 120 lökar.

Mitt bästa tips för att odla lök är att köpa sättlök så fort det finns i butik i februari och sätta dom direkt. Jag gör en kruka för varje sättlök och i dom krukorna får dom stå tills det är dags för utplantering i slutet av mars eller början på april.

Har ni något ni odlar som är er favorit och ni kan tipsa om!?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.