Träning och mat och hur jag äter just nu!


Just nu har jag bestämt mig för att prova att äta i ett så kallat ”ätfönster”. Så jag tänkte skriva några ord om träning och mat och hur jag äter just nu. Anledningen till att jag ens övervägde att prova detta är att jag ändå inte gillar att äta frukost och tänkte att jag i alla fall kan pröva. Det andra skälet är att då tvingar jag mig själv att inte äta efter klockan 19-20.

Det innebär att mitt första mål mat på dagen är lunch. Den äter jag mellan 11-13 lite beroende på hur hungrig jag är eller hur mina möten ser ut. Jag försöker alltid lägga 20-30 minuter på en kort lunchpromenad om jag har möjlighet.

Träning på kvällen

Sedan äter jag middag när jag har gjort min kvällspromenad eller joggingtur på ca 60 minuter. Nu när det är så här varmt så promenerar jag i de flesta fall. Efter middagen så äter jag oftast ingenting om jag inte är hungrig och i 9 fall av 10 är jag inte det.

Jag är aldrig hungrig

Allt detta fungerar bra ur ett perspektiv att jag aldrig är hungrig. Hur det fungerar med min träning och vikt är en framtidsfråga. Just nu provar jag detta för att se om det kan fungera för mig.

På vardagar blir det alltid en sallad till lunch på jobbet, på helger så försöker jag lägga kolhydrater på lunch och minimera dom på middagen. Det är ett litet pussel och jag kör ganska hårt, men det är endast för att jag vill komma ner mina kilon. Sedan måste jag hålla den vikten och då blir upplägget lite annorlunda! Längtar tills jag kommer dig för det blir också en utmaning som måste ändras lite grand. När man kommit i klimakteriet så måste man ändra på rutiner för kroppen kräver det! Innan jag kom i klimaktereit så trodde jag inte riktigt på det, men nu vet jag bättre.

Det känns väldigt bra och fungerar väldigt bra just nu men hur det kommer fungera när jag får i gång min styrketräning på allvar det vår vi se. Det är en annan fråga. Denna gången har jag bestämt mig för att träna styrketräning på ett nytt sätt också. Jag lägger bara korta intensiva pass på 30-40 minuter. Jag delar i stället upp kroppen i fler delar än jag brukar! Tiden kommer utvisa hur detta fungerar för mig, men för tillfället känns allting toppen!

Mitt mål är att komma i de klänningar som inte passar för tillfället, min egen garderob! Jag skall inte köpa nytt för att jag har gått upp några kilo. Jag skall gå ner så att jag kan ha alla mina underbara klänningar! Man kan säga att det är en ny typ av miljötänk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.