Klippte Buxbomshäck och buxbomsklot!


I går gjorde jag det äntligen. Klippte Buxbomshäck och buxbomsklot. Just Buxbom klipper man i perioden JAS (juni, augusti, september). Jag skulle egentligen ha klippt den innan midsommar men eftersom allting varit sent i år så ville jag vänta lite!

Klippte buxbomshäck och buxbomsklot
Klippte Buxbomshäck och buxbomsklot!

Kloten har verkligen växt till sig och jag är så himla glad för att allting verkar trivas!

Klippte buxbomshäck och buxbomsklot
En härlig blick bortom buxbomskloten

I går blev också dagen som jag också testade min nya häcktrimmer och den är fantastisk. Alltid innan har jag klippt med sax eller sekatör. Men i år investerade jag i en häcktrimmer till mig själv. Dels för att jag nu har dubbelt så mycket häck men också för att kunna klippa mer effektivt. En liten häcktrimmer för just mina buxbom. Jag måste säga att jag är supernöjd med den. Ville nästan inte sluta klippa. Till och med min granne kom och frågade ”om jag tyckte det var roligt”. Han såg väl min entusiasm.

Förberedelser för klippning av Buxbom

Dagarna innan jag skulle klippa har jag vattnat häckarna ordentligt. Det är nämligen så att man egentligen skall klippa en mulen dag eller till och med när det regnar. Nu bestämde jag i stället för att ge häcken den bästa av förutsättningar. Efteråt så vattnade jag på häckarna som om det regnade ute för att ge dom lite extra fukt. Det blev jättefint överallt!

Buxbomshäckar

När jag var klar så fixade jag lite i trädgården och såg till att allting såg fint ut. Tog bort lite ogräs och gjorde fin i största allmänhet!

Min vägg med murgröna är verkligen vacker i mina ögon. Jag älskar att jag tog mig tid och energi att sätta den i verket! Min version blev bättre än jag kunnat drömma och och jag var orolig att murgrönan skulle ta över men jag har lyckats med att tukta den på rätt sätt och den växer på så fint!

Murgröna växer i mönster

Jag skall klippa häckarna lite mer men jag tar lite i taget så jag vet att det blir som jag vill ha det! Hoppas ni får en fin start på er fredag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.