Kronärtskockorna har knoppar!


I dag är jag superlycklig. Jag skulle gå ner och vattna mina Kronärtskockor och jag har verkligen försökt sköta dom enligt konstens alla regler. Detta är nu 3:e året jag dragit upp Kronärtskockor och jag ger mig bara inte. Innan har sniglarna ätit upp dom. I våras tog frosten några av de redan perenna Kronärtskockorna. Men dom Kronärtskockorna som jag sådde den 1 januari och har haft under stor bevakning. De har stått under belysning fram till och med mars månad. Sedan flyttade jag dom till orangeriet och vårdat dom ömt innan slutplantering i mina grå fina krukor längs vår nya fasad. Dom Kronärtskockorna har nu stora knoppar! Så himla lycklig att förhoppningsvis för första gången i mitt liv få en skörd av egna Kronärtskockor!

Kronärtskockorna har knoppar
Kronärtskockorna har knoppar

Ni ser den stora knoppen långt där nere, och alla ser likadana ut. Svårt att ta en bild dock med alla blad i vägen!

Kronärtskockan med knoppar

Visst ser det vackert ut mot den grå väggen och dom grå krukorna. Längs bak har jag planterat Jätteverbena som jag också dragit upp från frön! Så himla nöjd!

Odling av Kronärtskockor

Så vad har jag gjort annorlunda i år mot föregående år då. Jo, jag har haft dom under belysning under hela groningsperioden. Jag har låtit dom växa till sig ordentligt i orangeriet innan utplantering. Jag har gett dom näring en gång i veckan. Detta gjorde jag även innan. Men det jag tror är och har varit avgörande är att jag planterat ut dom senare i krukor med helt ny jord utan möjliga sniglar! Jag har vakat över dom varje dag. Det innebär så klart inte att något inte fortfarande kan gå fel framöver. Men jag har åtminstone kommit ett steg längre än jag någonsin gjort och jag är förhoppningsfull när jag ser knopparna!

Kronärtskockor

Tänk, bara tänk om jag kan få alldeles egna Kronärtskockor! Skall genast planera att jag skall göra med dom! Mums! Så håll tummarna att detta är året när jag får skörda egna Kronärtskockor!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.