Lägga grus i köksträdgården


I somras bestämde vi oss från en dag till en annan att lägga grus i köksträdgården. Det är en av dom delar som vi hade kvar sedan vi byggde ut vårt hus 2021-2022. Vi bestämde oss på en fredag och förberedde allt med rensning och markduk och sedan hyrde ett släp och åkte och hämtade grus på lördag. Vi valde en sort med olika grå stenar och några vita. Allt för att det skall passa i vår miljö. En stor grävskopa lastade vår kärra med grus så så långt var allting smärtfritt.

Lägga grus i köksträdgården
Lägga grus i köksträdgåren

Köksträdgården innan vi startade

Så här såg det ut innan vi startade. Detta är ett sådant ställe vi visste vad vi ville göra men det har helt enkelt inte blivit gjort. Vi rensade bort allt ogräs och det mesta av gräset som fanns, och sedan lade Stefan markduk som han klippte till så att det passade mellan pallkragarna. Stefan bättrings-målade också samtliga pallkragar i svart. Vårt hus står på berg och även här ser ni att berget är i dagen. Det är skälet till att vi har pallkragar för att jag alls skall kunna odla! Jag har även ett antal pallkragar på andra ställen.

Så här såg köksträdgården ut innan vi startade
Köksträdgården innan vi startade

När vi kom hem så bestämde vi våra positioner. Att jag skulle skyffla grus från kärran och så tog Stefan hand om transport och att skyffla ut i köksträdgården. Det blir alltid mer än vad man tror. Vi slet som djur och bestämde att vi skulle göra allt på en dag. Mina armar var som spagetti i slutet, men när jag väl bestämt mig så sliter jag bara på.

Kärra full av grus

Det blev en sådan himla stor förbättring! Även hundarna gillade det för dom gillade inte att gå i gräset när det var blött. Nu ser det fint ut 100% av tiden. Jag älskar dom där dagarna när vi bara hugger tag i saker. Ju mer saker jag gör över en helg ju gladare blir jag!

Lägga grus i köksträdgården
Köksträdgården
Köksträdgården

För mig så är orangeriet och min köksträdgård en oas. Här driver jag upp alla mina väster från Januari fram till det är dags för plantering! Jag säger det ofta, men orangeriet är en av dom absolut bästa investeringar vi gjort.

Orangeri

Det där var en liten uppdatering från i början på sommaren! Nu njuter vi av vår lilla oas. Under sommaren har Stefan också satt upp 18 ljuskällor på hela vår terrass och köksträddgård. Det är väldigt vackert när det börjar skymma.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.