Min trädgård denna sommar!


Jag har inte hunnit lägga så mycket tid i min trädgård denna sommar. Detta beror mest på att jag har jobbat på ett tidskritiskt projekt. Trots detta har jag ändå hunnit njuta av sommaren. Till skillnad från många andra, så tycker jag att sommaren varit väldigt fin. Kanske beroende på att vi tagit dom små tillfällena i akt och tagit husbilen dit solen skiner. Så jag har inte upplevelsen av att det regnat större delen av sommaren som många tycks ha.

Hur jag sköter mina Jättedaggkåpa
Min trädgård denna sommar

Jag tänkte att jag skulle visa lite utvalda delar av min trädgård som jag är väldigt glad över. Glädjen med trädgård har jag haft sedan jag var ung. Då ett av mina stora intressen är och har varit just trädgård. Jag köpte min första egna kolonistuga redan som 27-åring och har sedan haft ett antal i min ägo. I dessa kolonier har jag kunnat utöva min hobby även i unga år.

En hel vägg med ett mönster av murgröna

Så här såg det ut i början av sommaren 2022. Detta är faktiskt en av dom delar i min trädgård som jag är väldigt glad över att vi gjorde. Idéerna är så klart mina. Men jag och Stefan delar intresset för att göra fint överallt. Stefan har så klart ritat ut det perfekta mönstret och sedan har jag tagit vid och planterat för att fylla en relativt hög vägg med något vackert.

Murgröna i mönster
Så här såg det ut i början på sommaren 2022.

Under sommaren 2022, så växte det till sig ordentligt så att man åtminstone kunde se den ide jag hade växa fram. Som ni ser är väggen väldigt hög, och jag ville trolla bort den väggen med något beständigt som skulle vara grönt året om. Som skulle ge en ombonad och genomtänkt känsla.

Murgräna i mönster

Så här ser det ut idag. Jag är så nöjd med detta vackra uttryck som man ser tydligt när man kommer nerifrån på vår gata. Många stannar och berömmer vår trädgård och det är så klart jätteroligt att dom ser detaljer som vi planerat och gjort verklighet av.

Murgröna
Mönster av murgröna
Mönster av murgröna

Min trädgård är mitt andningshål

Min trädgård är verkligen mitt andningshål här hemma. Jag njuter av att driva upp växter, plantera, göra om och sköta alla växter. Min trädgård har haft en del ohyra denna sommar, framför allt Kronärtskockorna i år, men förutom det så har det mesta gått bra skulle jag säga.

När vi byggde ut vårt hus så passade vi på att äntligen få ordning på vissa delar i vår trädgård. Vårt hus är byggt på berg, och det gör att trädgården till många stycken är en utmaning. Då får man ta sig an dom utmaningarna och göra det som är möjligt och det tycker jag att vi lyckats med väldigt bra. Väggen med murgröna är ett exempel, där väggen mot terrassen blev väldigt hög efter som det ligger i en slänt.

Nu i höst har jag också bestämt mig för att göra om hela min krukträdgård på framsidan. Så vi har rengjort all plattsättning och jag skall sedan börja på ”ny kula” till våren. Det ser jag verkligen fram emot.

Krukträdgård
Min krukträdgård

Vad som mer har hänt är att mitt Blåregn verkligen börjat växa ordentligt på den pergola som Stefan byggt. Här kommer lite bilder under byggtiden! Detta är också i början av 2022. Man ser första stolpen till pergolan.

Framsidans trädgård under byggnation

Här nedan ser ni pergolan på plats och växter planterade, men här i ett tidigt skede. Det är här jag sätter plantor som jag drar upp tidigt på våren av Jätteverbena och Dahlior. Dessa planterar jag framför mitt Blåregn som denna sommar nu börjat klättra ordentligt.

Vår gröna fina framsida
Sätta tulpaner i krukor och rabatter och gräva upp dahlior!

Skall visa er min köksträdgård i nästa inlägg

Jag skall även visa er i ett annat inlägg att vi har lagt grus i min fina lilla köksträdgård i sommar. Det blev ett riktigt lyft för köksträdgården. Något vi tänkt göra under en längre tid men inte riktigt funnit tid till. Men nu är det gjort! Det blev så fint!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.