Lampskärmar till min walk-in-closet! 2 kommentarer


Som ni vet så tillverkar jag egna lampskärmar. Det var så mitt företag en gång i tiden startade. Jag började tillverka lampskärmar till exklusiva inredningsbutiker i Göteborg. Tillverkade till Mulberry i hela Sverige på den tiden och dom sålde väldigt mycket lampskärmar i Mulberry tyger såklart. Tygerna hämtade jag hos Mulberry eller fick dom skickade till mig.

Sålde så mycket att jag blev tvungen att skaffa mig en våning på Terrassgatan i Göteborg där jag gjorde om ett av rummen till syateljé och på den vägen är det! Det finns en rolig historia om det som jag måste berätta för er! Hur som helst.

J

Nu skall jag göra lampskärmar till min nya walk-in-closet. Jag skall ha två lampskärmar till mina fina lampetter jag köpte för 20 kronor! Jag har mycket stuvbitar som jag sparat för att kunna göra just sådana här detaljer. Så roligt. Detta är ett gammalt tyg från Designers Guild som var ett av det första som kom när jag öppnade butiken och jag hade gjort ett helt gäng av dessa små skärmar till min butik som genast sålde slut samma dag som vi öppnade.

Mönster på tyget till en lampskärm

En tumregel som inte många först tror på! Det är att ju större mönster tyget har ju fräckare blir lampskärmen. Ett strålande exempel på detta ser ni här nedan! Det beror på att även om mönstret syns tydligt på en skärm med litet mönster så blir det väldigt plåttrigt! De flesta brukar ändra åsikt när jag kan visa exempel!

Här försökte jag luta den mot väggen för att se lite på håll hur den såg ut. Jag skall även göra ett antal till vårt showroom men först skall jag invänta lite band jag beställt.

Nu har jag gjort två nya i rosa till mina lampetter. Kanske gör jag fler, ”bara för att”. Känner jag mig själv rätt så kommer det bli fler att ”byta med”.

Jag skall även göra släta skärmar! Men roligt att fixa lite!

Det är så klart extra roligt tycker jag när man kan tillverka det man önskar sig alldeles själv! Det ger den där extra roliga känslan!


Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Lampskärmar till min walk-in-closet!