Längtan till vår och sommar!


Just nu är längtan till vår och sommar stor hos mig. Den infinner sig alltid i januari när julen börjar gå mot sitt slut. När det är dags att ta bort den där extra glansen som julen innebär, och man vill ersätta den med något annat. En bukett tulpaner är alltid vackert men det gör inte det där lilla extra för mig för jag behöver mer! Då är tillfället att börja planera för våren och titta vad som var vackert i somras och hur man skall göra i år, en härlig övning. Att ha en plan är alltid en väldigt bra början.

Längtan till vår och sommar!
Längtan till vår och sommar!

Denna vackra våreld i rosa och gult lyckades jag inte övervintra. Min tanke är att köpa två nya i år om jag hittar dom. Färgen är inte helt vanlig på en våreld på stam dessutom. Annars får det bli Hortensia på försommaren som får en annan plats lite senare på säsongen.

Alla underbara dukningar och middagar i orangeriet som är en fröjd för både hjärta och själ! Det är lika härligt att duka här ute som det är att sitta och njuta av en god middag!

Längtan till vår och sommar!
Längtan till vår och sommar!

Bilder för drömmar

Därför är det så underbart med bilder som man har sparat för att drömma om nästa säsong. Där man kan gå tillbaka och titta på det underbara och återuppleva känslan av alla vackra färger. Jag skulle säga att utan färger så bli livet inte detsamma! Färger gör mig glad!

Det här är mitt paradis på jorden och jag kan säga det hur många gånger som helst. Detta är den absolut bästa investeringen vi någonsin gjort. Ett orangeri innebär mycket städning, vattning och pyssel, men den glädje vårt orangeri ger är mångfalt större än all insats vi lägger ner. Självklart måste man ha ett intresse, men kombinationen med växthus och en sittplats slår allt. Redan i slutet på februari är det varmt och skönt här. Det är en speciell känsla att sitta bland blommande persikoträd i solen och i värmen, och veta att där ute är det isande kallt.

Paket med odlingstillbehör

Vinrankorna som börjar klättra och grönska redan tidigt eftersom värmen är så fantastisk i vårt orangeri. Man måste vara noga med att börja vattna lite försiktigt i slutet på februari.

Alla växter som jag odlar som man ser bli större och vackrare och som börjar sätta knopp. Det är något alldeles speciellt. Vovvarna som strövar omkring och njuter och lägger sig i skuggan och somnar medan vinden blåser lätt i deras päls. Det är härligt att bara studera!

Paket med odlingstillbehör

Med dessa bilder så minns jag plötsligt varför jag lägger ner så mycket tid på sådd av nya plantor och om en längtan till ännu en underbar sommar i detta mitt paradis!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.