Laxpaket med blomkål och hummersås!


I går firade vi fredag trots att det bara var torsdag efter som det är en röd dag i dag. Som vår vana trogen så blev det champagne och jag gjorde laxpaket med blomkål och hummersås! Det var länge sedan vi åt och det är så himla gott. Detta kanske kan det bli ett bra middagstips till er i helgen. Man kan självklart byta ut blomkål mot potatis. Blomkål är ett bra sätt att dra ner lite på kolhydrater och dessutom så fantastiskt gott.

Laxpaket med blomkål och hummersås!

Så här ser det ut när det kommer ur ugnen. Naturligtvis bestämmer man själv hur mycket hummersås man vill ha innan man sätter in det i ugnen!

Laxpaket med blomkål och hummersås!
Laxpaket med blomkål och hummersås!

Laxpaket med blomkål och hummersås

300 gram Lax

Blomkålshuvud (eller potatis)

Sparris

Hummerfond

1,5 dl Grädde

1,5 dl Vatten

Maizena

Coctailtomater

Citronpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Tag en plåt med och riv av stora fyrkantiga folie så att ni kan göra ett paket av det när ni lagt dit alla ingredienser. Lägg en lax i varje paket och pensla med olivolja och krydda med citronpeppar. Koka blomkål lätt och gör samma sak med sparrisen. Om man väljer potatis så behöver även den förkokas i ca 15 minuter. Lägg blomkål (eller potatis) och sparris på var sin sida om laxen.

Lax med olivolja och citronpeppar
Lax med olivolja och citronpeppar

Laxpaket med Hummersås

Tag en kastrull och blanda grädde och vatten. Tillsätt hummerfond och smaka av. Tillsätt maizena och låt såsen koka upp så att den får rätt konsistens. Häll sedan såsen över blomkålen. Lägg ett antal cocktailtomater på sparrisen så blir dom varma och underbara att äta till fisken. Vik i hop laxpaketen så att dom är helt stängda och sätt in i ugnen.

Sätt in laxpaketen i ugnen i 225 grader i ca 30-35 minuter. Servera paketen på en tallrik som dom är och öppna upp folien!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.