Min dröm walk-in-closet!


När vi bestämde oss för att bygga ut vårt hus så var en ny walk-in-closet en del av planen. Att övervåningen av utbyggnaden skulle bli det rum som skulle bli min dröm walk-in-closet. Jag kan bara säga att drömmar kan bli verklighet!

Steg för steg kommer vi närmare färdigställandet!
Min dröm walk-in-closet!

Projektet med utbyggnad i två plan

Vi har haft många stora projekt genom vårt liv som har med byggnation att göra. Sommarhus, våningar i centrala Göteborg, showroom till vår verksamhet och vårt hus förstås. Vi gör alltid allting själva eftersom vi har kunskapen och det betyder att man också har full kontroll. Vi började göra ritningar bara några år efter att vi köpt detta huset för att förverkliga ett antal större projekt.

Det kräver så klart mycket av oss båda. Men vi är ett team och har lärt oss efter många år hur vi bäst jobbar ihop. Det är en förutsättning för att klara projekt som detta.

En dröm garderob

Min dröm var att ha en walk-in- closet som man blir glad av att gå in i. Där man blir lycklig av att spendera tid i och som skall vara som ett solsken av vackra tyger och detaljer! Att rummet skulle vara stort med möjlighet för en sittplats, där man kan njuta av rummet och inte bara en garderob. Det blev allt det där och som grädde på moset har min walk-in-closet även en balkong. Där står förstås de vackraste av möbler from Fermob i turkost! Dom kom på plats innan allt annat var klart!

Fodren på plats
Möbler på balkongen i turkost

Tapetserade baksidan på alla garderoberna

En del av projektet var att tapetsera både rummet men även baksidan på samtliga garderober.

När vi skulle tapetsera baksidan på garderoberna så skruvade vi ihop en garderob i taget. Tapetserade baksidan innan vi spikade fast ryggen på garderoben. Eftersom jag har 1 meter breda garderober hela vägen så behövde vi dessutom mönsterpassa tapeten i varje garderob. Tidskrävande men värt varje sekund det tog. Jag är så nöjd med resultatet. Det gick åt en hel del tapetrullar, men som sagt, så värt det.

Tapetseringen klar i min walk in closet!

Träningskläder har en specifik plats

Jag hade redan på förhand bestämt att jag ville att en av garderoberna skulle vara helt vigd åt träningskläder. Dom allra flesta set som hänger framme är från Stella McCartney. Så vackra och gör sig verkligen för beskådande.

Träningsmålen ger resultat

Väskorna har fått en egen plats

I min förra walk-in-closet så hade jag alla väskorna hängande på väggen. Det har jag inte i min nya. Här har dom fått hyllorna i två av garderoberna som en liten utställningsplats. Här syns inte alla men en del i alla fall så att ni får en känsla för hur det ser ut. Älskar att matcha väska med outfits!

Skåp för mina väskor

Mattan kommer från Designers Guild och är tillverkad i viskos och går från grön-turkost till turkos! Älskar den! Tapeterna på resterande väggar blev turkos. Just för att få upp känslan av färg i rummet. Här nedan ser ni hur det såg ut när dom flesta garderober kommit på plats! Mattan

Tapetseringen klar i min walk in closet!
Kuddarna hör till min Schäslong

Gardiner och tapeter från Designers Guild

Gardinerna har jag faktiskt återanvänt. Dom hade jag hängande i mitt tidigare sovrum i mitt sommarhus. Ett tyg jag valde när denna kollektion kom ut runt 2006. När jag sålde sommarhuset så packade jag varsamt ner dessa gardiner som är bland dom vackraste jag någonsin haft! Dom vackra tofsarna sydde jag så klart på när jag sydde gardinerna och dom gör halva uppsättningen. Tyget är i siden. Jag hade även en otroligt vacker hissgardin, men den lånade jag tyvärr ut till en kompis som jag aldrig har fått tillbaka! Men jag kommer hitta ett fint ersättningstyg så småningom. Min tanke är att ha ett tunt tyg bakom för att kunna dra för.

Att vila lite från renoveringperioden

Tapeterna kommer också från Designers Guild! Älskar dom och tanken med tapeten i svartvitt och mönster är att den skall balansera upp färgerna. Det är sådant man måste tänka på när man inreder med mycket färg och mönster.

Tapeterna har anlänt till min walk in closet

När Stefan inte hittar mig i huset, så finns det 3 ställen där jag ofta håller till. Trädgården, Orangeriet eller så i min underbara walk-in-closet. Jag letar fortfarande detaljer till min walk-in-closet. Jag skulle säga att det är en av de roligaste delarna med att göra om hemma. Att hitta dom där perfekta detaljerna för just det specifika rummet.

I min walk-in-closet så står en av de vackraste möblerna jag har. Nämligen min schäslong i ett helt underbart rosa tyg som jag aldrig någonsin kommer få nog av!

Fixa inredning till min walk in closet
Schäslongen är en av dom vackraste möblerna jag har!
Min dröm walk-in-closet

Jag har också gjort lådor för alla mina smycken och när jag köpte all inrednings så köpte jag precis det jag vill ha för att garderoben skulle bli perfekt. Jag är så nöjd med precis allting!

Utdragbara hyllplan med smycken

Detta är mitt himmelrike på jorden. Jag har dock flera i huset! Men det är verkligen en väldigt speciell känsla när man har kämpat med att bygga en utbyggnad i två plan. Det ena är mitt underbara vackra matrum och det andra är min walk-in-closet!

Det här rummet är ett av mina absoluta favoriter, och jag blir verkligen glad när jag öppnar dörren hit.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.