Lördag startar med sol och vårt nybygge!


Nu känner jag mig utvilad! Har sovit gott i natt och idag ser det ut att bli en fantastisk dag. Solen står redan högt och klockan är 07:00!

I dag skall vi fortsätta med bygget och jag tänkte visa lite hur långt vi har kommit nu i veckan med vår byggnation.

I denna veckan har Stefan säkerställt att göra plåtar som skall sittta runt fasaden precis som på vårt hus för att det skall bli identiskt! Hängrännor har kommit upp.

Just nu håller vi på att sätta vindskivor på den sidan där vi skall ha fönster mot havet.

Stefaan har även reglat takstommmen för att även kunna sätta vindskivor där. Det är jobb som är viktigt, men som måste göras noggrant för att slutresultatet skall bli bra. Det tar tid och ställningen måste flyttas ett antal gånger.

Stefan har också införskaffat den typ att takpapp som skall på som ytterligare ett lager och som ett ytterskikt på taket. Det skall sedan svetsas fast. Detta kan göras först efter några fina dagar så att allt är torrt!

Så allt går framåt men det kanske just i denna fas inte syns lika tydligt! Fast visst syns det att alla vindskivor är på. Sedan skall uttag göras för ett fönster även på långsidan, men dit har vi inte kommit ännu!

I min walk-in-closet på andra vångingen, så skall det vara ett stort fönster med dörr ut till balkongen på hela ena kortgaveln med utsikten över havet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.