Måndagsstart!


Måndag igen och ny vecka. Har ni tänkt på att midsommar närmar sig med stormsteg! Jag sitter här och funderar på vad jag skall laga för mat och om eventuella tips jag tänkt lägga på min blogg.

I går hade vi en mysdag, vi åkte till Brobacka och fikade våfflor och drack cappuccino! Perfekt tidsfördriv en regnig dag. Har ni inte varit där innan så rekommenderar jag ett besök!

Tillbaka till midsommartemat. Jag tycker alltid det blir så mycket roligare med högtider om man slipper stressa i sista minuten, så bara genom att tänka på vad man vill äta och hur man vill dekorera gör att man känner sig mycket mindre stressad. Jag är personen som gör listor på saker jag vill få gjort!

Ett måste är en klassisk jordgubbstårta. Det är något jag aldrig kommer rubba! Det är det absolut bästa jag vet och på midsommar bakar jag den fylld med bara jordgubbar och ett överdrag med grädde och jordgubbar som dekoration! Det brukar gå åt ungefär 3 liter jordgubbar till den tårtan så jag brukar köpa 4 liter!

Midsommar är en sådan där högtid som man ofta repeterar samma mat år efter år och just nu funderar jag på om jag vill ha samma som vanligt eller om det är något jag vill förändra eller lägga till!

Jag har en tanke om att jag vill göra något särskilt i orangeriet till midsommar och sitter och klurar på hur det skulle kunna se ut! Man måste också tänka på att det förmodligen regnar på midsommar som traditionen bjuder! Vi får se vad det blir!

Hoppas ni får en underbar start på er måndag! För min del har jag med mig hemmagjord broccolipaj och mellanmålen är också packade!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.