Min trädgård just nu!


I dag tänkte jag bara visa er hur min trädgård ser ut just nu. Det är vid denna tiden på året man går här och väntar på att allt skall slå ut och börja växa till sig. Jag har Trädgårdsnävan Rozanne på flera stället i min trädgård och nu har jag köpt ytterligare några plantor som jag har tänkt att plantera runt mitt träd på framsidan av tomten där jag har gjort en ring av buxbom.

Jag tycker att det blir så vackert när det blå/lila blommorna tittar upp över kanten mot den vacker grön buxbom.

Min trädgård just nu!
Min trädgård just nu!
Mönster av murgröna
Väldigt glad över mitt mönster med murgröna!

Klippa mina två Avenbokträd

Jag längtar efter att få klippa mina två träd som jag planterade förra våren. Jag har bestämt mig för att klippa dom i två rektangulära former för att de skall addera ännu mer till min lilla fina trädgård. Avenbok beskär man under perioden JAS. Det betyder mellan Juli-September. Det man skall tänka på är att man klipper toppen först när man fått den höjd man vill ha. Detsamma gäller så klart träd. Så jag kommer framför allt att klippa till formen på sidorna

Så här såg det ut när vi planterade dom förra våren. Då var vi precis klara med pergolan och planteringslådan och terrassen. Det är roligt att ha bilder från start och se hur det utvecklas över tid.

I dag har vi planterat två Klot-Avenbok
Avenbokträd
Min trädgård just nu!

I höstas byggde vi också ett nytt skydd till soptunnorna så att man slipper se dom. Det blev väldigt fint tycker jag. Nu längtar jag också efter att Jättedaggkåpan framför muren slår i ut i limegrönt. Så vackert!

Fullt med Allium i rabatterna

Jag väntar också på att alla Allium skall slå ut. Jag har fullt av Allium runt mitt orangeriz, men i höstas planterade jag även lökar i rabatten på framsidan. I den rabatten där jag har Jätteverbena har jag planterat lila Allium och i min rosenrabatt i vitt och där jag har lökväxter i vitt har jag även adderat ett antal vita Allium.

Det är mycket att göra just nu men jag har dragit på mig världens förkylning så jag har varit ”ute för räkning” i några dagar. Har inte varit sjuk på säkert 5 år, men någon gång skall bli den första. Så jag har inte gjort så mycket i min trädgård de senaste dagarna. Men i dag känner jag mig lite bättre, dock är inte riktigt min röst med mig, men jag behöver ju inte prata med växterna.

I köksträdgården

Sallad och lök växter så det knakar i köksträdgården. Jag har även dragit upp plantor av Sparris sedan ett par år tillbaka och det är nu dags att välja ut de plantor som skall få fortsätta växa och sätta dom på lämplig plats.

Jordgubbsplantorna har redan massor med blommor och det börjar bli dags att snart lägga nät över dom så att inte fåglarna tar dom. I en av mina planteringslådor har Stefan gjort ett lock med nät så det är bara att fälla ner så att fåglarna inte kommer åt dom. Väldigt smart och praktiskt.

Jordgubbsplantor  i blom
Jordgubbsplantor

Murgröna i mönster

Min murgröna i mönster kan jag inte titta mig mätt på. Jar är ofantligt stolt över att jag lyckats åstadkomma detta och dessutom adderar den så otroligt mycket till min lilla trädgård. Det är det första man ser när man kommer fram till vårt hus och den är dessutom vintergrön. Visst var det lite jobb med att få till det exakt, men det var värt varje minut. Tidigare var detta något jag beundrade på Pintrest och nu har jag min egen.

Murgräna i mönster

I rabbatten framför är ett av alla de ställen som jag har adderat Trädgårdsnävan Rozanne. Det blir så otroligt vackert mot det mörkgröna! I år kommer dom att svämma över! Det ser jag fram emot.

Murgröna i mönster

Det är underbart att bara gå omkring att njuta av trädgården. Samtidigt ser man massor man behöver göra, eller jag kanske skall säga vill göra för projekten tar liksom aldrig slut.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.