Mina Jätteverbena har kommit upp!


Som ni vet så älskar jag att dra upp växter. För mig blir det en supertidig start på våren och därför satte jag några plantor (lite drygt 100 st) tidigt i januari. En av de blommor jag sådde var Jätteverbena dels för att den behöver mycket tid på sig men också för att den skall vara svår att dra upp. Mina Jätteverbena har kommit upp och det gör mig lycklig.

Jag nu har 15 plantor som kommit upp! Dessa har jag tänkt ha på framsidan i min trädgård när vi har gjort färdigt där till våren. Så spännande. Alternativet är så klart att köpa färdiga plantor som kostar ett par hundra kronor styck.

Jätteverbena
Egenodlade Jätteverbena

Första gången jag såg Jätteverbena

Första gången jag såg Jätteverbena i all sin prakt var när vi var i Ystad, Stefans hemstad. Vi vandrade omkring i en park precis i närheten av där Stefans pappa bodde de sista åren innan han gick bort. Det var en otroligt vacker park med fantastiska planteringar och i den parken fanns denna blomma Jätteverbena! I Skåne som har en mildare vinter så är Jätteverbena en perenn och jag hoppas kunna skapa dom förhållanden här i min trädgård så att den skall trivas från år till annat. I annat fall får jag bara göra om proceduren nästa år nu när jag vet att det går bra! Förra året när vi var på Eklaholm så såg jag även då den vackrasste störstsa Jätteverbena på innergården!

Jätteverbena hos Karl Fredrik på Eklaholm
Här ser ni Jätteverbena i lilla med all sin blomsterprakt

Att kunna driva upp egna växter är det som är så fantastiskt tillfredsställande och roligt. Det gör att man känner sig extra levande på något vis. Sedan finns alltid alternativet av att köpa om det inte skulle bli bra! Vi får helt enkelt se, men nu har jag lyckats med det som skulle vara det svåraste momentet, nämligen att alls få några frön att gro!

Så nu när jag verkligen på G med detta och jag hoppas att jag skall lyckas hela vägen ut!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.