Mitt recept på Chili con Carne


I dag tänkte jag dela med mig av mitt recept på Chili con Carne. En perfekt rätt nu när man jobbar hemifrån och göra en större laddning av så man kan ställa in i kylen. Bra mat när man tränar om man utesluter vitlöksbrödet. Man kan också från början välja att man bara får ta 1-2 bröd så att man får smaka det goda. Det gör att jag tycker det är toppen.

Chili con Carne
Chili con Carne toppad med lite persilja!

Jag brukar dessutom köpa färska Baugetter och dela dom i fyra delar och lägga in dom i frysen. Perfekt när man gör en sådan här laddning och vill ha färskt bröd att göra vitlöksbröd av utan att behöva åka och handla! Det får blir dagens lilla tips!

Chili Con Carne

800 gram nötfärs

2 gula lökar

1-2 röda paprikor

2 vitlöksklyftor

400 gram krossade tomater

2 Heintz vita bönor i tomatsås

3-4 lagerblad

2 kryddmått Cayenepeppar

1tsk salt

Vitpeppar

Chilipeppar

Du gör din Chili Con Carne så här:

Börja med att hacka den gula löken och paprikan. Fräs den gula löken i en gryta och tillsätt därefter nötfärsen och fräs den på hög värme.

Därefter häller du in de krossade tomaterna. Pressar de två vitlöksklyftorna. Tillsätter alla kryddor och lagerbladen och låt det koka under 20 minuter. När 20 minuter gått så tillsätter du paprikabitarna och efter ytterligare 5 minuter tillsätter du de vita bönorna i tomatsås och låter dom koka med de sista fem minuterna. Smaka av och se om du måste tillsätta några mer kryddor! Dekorera gärna med färsk persilja!

Vitlöksbröd

1 Färsk eller fryst Baugette

2 vitlöksklyftor

0,5 dl smör

Pressa vitlöken i smöret och blanda i hop det ordentligt så det blir som en luftig kräm. Fördela smöret på baugetten som du skrurit i lagom stora bitar som du vill ha dom. Sätt in bröden på gallret i ugnen på 250 grader. Efter 10 minuter sätter du på grillen i 5 minuter eller tills dom får lagom färg! Voila! Färdiga!

Detta är en sådan perfekt rätt nu när man jobbar hemifrån. Då har man lite mat klar i kylen och behöver inte laga 2 mål mat om dagen. Perfekt tycker jag! Hoppas du gillar det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.