Mina persikoträd står i full blom!


Det är en fröjd att gå ut i orangeriet just nu. Båda mina persikoträd står i full blom och här helt rosa! Så underbart! Förra helgen städade jag ut dom stora rostfria faten som vi specialtillverkat för orangeriet och som alla stora växter står på! Det är vindruvor blå- och gröna. Det är två persikoträd och ett olivträd.

Nästa söndag har jag tänkt klippa ner Fjärlisbuddlejan som växer runt hela orangeriet så jag kan putsa fönstren också. Det är så härligt med våren i små steg. Att jag fick alla balkonlådor färdiga i går känns också härligt. All gammal jord är som torv och det använder jag som jordförbättring i de andra landen. Perfekt! Sedan fyllde jag på med ny jord och massor av kogödsel.

Mina persokoträd står i full blom!
Mina persiokoträd står i full blom!
Vindruvor börjar få blad

För mig känns det så oändligt roligt när man går och lägger sig på kvällen och tänker efter vad man fått gjort under dagen. Det tycker jag är så härligt.

Balkonglådor för luktärtor
Här skall planteras luktärtor som växter upp med stöd

Grus skall läggas i min lilla köksträdgård

Tanken är att vi även skall göra ordning i min lilla köksträdgård. Allt gräs skall bort och grus skall läggas i hela köksträdgården. I dag har vi grus på merparten men fortfarande finns en liten plätt gräs kvar och vi skall sedan fylla på med massor av grus. Vi skall även måla alla lådorna då den svarta färgen börjat flagna av. Vi kommer även behöva måla orangeriet på framsidan i år.

Putsa fönster

Så fort jag klippt ner Fjärilsbuddlejan skall vi ta hit en fönsterputsare. Det är verkligen behövligt. Men vi vill inte att han kommer förrän fjärlisbuddlejan är klippt så att han kan ta även orangeriet samtidigt. Han skall få putsa samtliga fönster på både in- och utsida på huset! De är så smutsiga för vi har inte putsat dom sedan vi byggde ut! Det kommer bli en ”ögonöppnare” i dubbel bemärkelse.

Några små krukor på framsidan!

På framsidan har jag gjort några små välkommande krukor med penséer. Har även tagit bort världens största lövhög! Nästa steg är att fylla på med gödsel i mina rabatter på framsidan! Samt att sätta på vatten på buxbomshäcken så dom inte torkar ut i solen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.