Påskförberedelser och påsktåra med marsipankycklingar


Tänkte jag skulle inspirera er lite med Påsktårta. Bilderna är från förra året innan vi hade kommit i ordning i vårt fina matrum och de enda vi hade var soffor och tillfälliga matsalsbord. Men mitt främsta syfte med detta inlägg var att inspirera med påskförberedelser och påsktåra med marsipankycklingar. Jag tycker själv den blev så himla fin.

Jag köpte marsinpan och färgade själv! Gjorde små söta kycklingar som jag inte ens vill äta upp så söta blev dom! Påsken ligger den 17 april i år men det är alltid trevligt om man har lite tid på sig att förbereda. Jag tycker påsk är en sådan härlig högtid med våren, ljuset och blommor som tittar upp.

Receptet till min påsktårta hittar ni HÄR, den är fylld med hallonsylt och en marängvisp. Som vanligt är det bara fantastin som sätter gränsen.

Fika med påsktårta
Påskförberedelser och påsktåra med marsipankycklingar

Nu är det bara några dagar kvar till påsk och jag tänker mig att göra ytterligare en annan tårta till påsk. Vi får se om jag hinner, men självklart ger jag er receptet som alltid! Det är så himla roligt.

Härligt att dekorera med alla petunior som redan blommar hemma hos mig. Jag försöker toppa dom och på det sättet så blir det massor av blommor till mig!

Fika med hembakad påsktårta
Påskförberedelser och påsktåra med marsipankycklingar

Så här ser tårtan ut inuti, så ni ser att det är marängvisp i lagret och grädden ligger ovanpå innan marsipanen. Man behöver inte heller ha marsipan på sidorna som jag hade.

Så här ser tårtan ut inuti

Hoppas ni får en underbar torsdag och att ni blev lite inspirerade av min färgglada tårta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.