Mina val av Dahlior i rabatten


Nu har jag planterat ut mina val av Dahlior i rabatten på framsidan. Nio stycken Dahlior fick plats och det blir en rabatt som mer eller mindre bara går i rosa och lila toner. Det finns ett undantag då jag har planterat en orange Dahlia mellan två lite ljusare rosa. Jag hoppas det blir fint och att dom skall trivas.

Mina val av Dahlior i rabatten
Mina val av Dahlior i rabatten

Dahlior som jag valt

Dom Dahlior jag valt är Wizard of Oz, Beatrice, Pink Pearl, Jowey Winnie, Lipoma, Martina, Genova, Frans Kafka, Just Married. Dahliorna sitter i just den ordningen på en lång rad i rabatten under pergolan som Stefan har byggt. Bakom sitter Jätteverbena och på stolparna klättrar fyra stycken Blåregn. I början av säsongen var jag orolig att dom inte klarat frosten. Nu ser jag att massor av knoppar och blad kommer.

Nio Dahlior i rad
Mina val av Dahlior i rabatten
Rabatten kommer spraka i härligt rosa och lila

Rabatten är fylld av blommor som blommar hela sommaren

I denna rabatten har jag längst bak fyra stycken Blåregn som jag planterade förra året och som jag var orolig för inte skulle klara sig eftersom dom gillar lite varmare breddgrader. Det har visat sig att dom nu kommer fint och bladverket är på gång att slå ut. Därefter så sitter det egenodlade Jätteverbena som är en slags artistisk bakgrund till Dahliorna som sitter framför.

I höstas så grävde jag också ner lök för Allium som nu står ståtliga i rabatten men jag har inte bestämt ännu om dom skall få vara kvar till nästa år. Vi får se när dom har slagit ut vad mitt beslut blir.

Jag har utöver detta massor med Dahlior som jag drivit upp och vissa har jag nu behövt klippa ner lite grand men jag vet inte riktigt vart jag skall sätta alla! Ett så kallat i-landsproblem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.