Minorit under takfoten och färdig med utegips!


I går jobbade Stefan ute hela dagen med att få färdigt med all minorit under takfoten och all utegips! Han jobbade till 19:00 för att få färdigt det sista, och jag fixade mat på insidan så den skulle vara klar lagom tills han färdigställt!

Här ser ni nu hur fönstren i min walk-in-closet kommer se ut. Det blir ett stort fönster från golv till tak och en balkongdörr ut till den tänkta balkongen.

I nedre plan så blir det två stora öppningsbara fönster i var sin ända och ett långsmalt fönster på hög höjd längs med långväggen på nedre plan.

Så härligt. Nu har vi verkligen ett helt nytt hus, och nu kommer nästa steg med att sätta plåtarna för delningen av panelen/ fasaden så att det blir likadant som på vårt hus. Sedan skall det sättas spikläkt till fasaden så att man sedan kan sätta cederträ!

Vi skall självklart ha cederträ som inte är delade mer än där plåten skiljer fastaden åt, det tycker vi är snyggast.

Vi är så glada över ställningen vi köpt. Istället för att hyra köpte vi en ställning, och på det sättet så slipper vi att känna stress. Allting går dock väldigt fort , men det känns ändå väldigt bra att ha sin egen ställning som räcker hela 7 meter upp i luften.

Här är en bild innan Stefan var fullständigt klar!

Cederträ är ett hårt trämaterial som står emot väder och vind utan att behöva behandlas och håller i 100 år. Det gör att vi aldrig behöver göra något med fasaden. Alla hus i vårt område har just fasad av ceder. Ceder är dyrare än vanligt trä, men med fördelen att du inte behöver behandla den på något sätt och med tiden blir fasaden grå.

Nu skall jag ut på en träningsrunda! Önskar er en fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.