Mitt orangeri och alla dess årstider!


Att ha fått möjligheten att förverkliga en av mina drömmar om att skaffa ett eget orangeri är en otroligt härlig känsla! Så här på hösten är det helt underbart för sommaren dröjer sig kvar där. Det behöver bara vara lite sol ute så blir det som sommar i orangeriet!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Mitt-orangeri-e1505630328699-684x1024.jpg

Att skaffa ett orangeri var ingen självklarhet. Dels så kostar det en del pengar, och vi har inte bara lagt ner pengar, vi har också gjort allt arbete själv med att planera, bygga- och färdigställa allting run omkring. Jag hade sparat pengar för att kunna förverkliga min dröm. Det blev verkligen precis så bra som jag hade tänkte mig. Jag har nu haft mitt orangeri i snart 3 år! Det blev precis så fantastiskt som jag trodde och hoppades! Alla årstider har sin charm! Att se orangeriet i vinterskrud som här nedan är fantastiskt!

En sak som man måste förstå med ett växthus eller orangeri är att det kräver en hel del jobb, och då tänker jag framför allt på städning. Med växter och värme så måste man städa med regelbundenhet, men jag ser det som ett rent nöje. Så härligt när man gjort rent och kan göra lite extra fint och ta en fika eller en middag här ute! I december så brukar vi pyna med lite extra belysning förutom kristallkronan!

Baksidan på vårt hus har blivit en oas. Någon av våra kunder sa spontant att ”ni behöver ju inte åka på semester” och lite så känns det faktiskt! Vi har allt där och med vår utbyggnad så kommer det bli ännu bättre!

I vinter skall jag odla en hel Jag skall även se till att mitt fikonträd får en ordentlig köldknäpp så det sätter frukt!

Nu har jag redan stora planer för nästa säsgon och som vanligt kan jag knappt bärga mig tills det blir januari och jag kan sätta i gång. Kanske jag jag börja lite redan i december.

På insidan har jag numera växtljus för odling och det är så fantastiskt roligt! Det växer på ett helt annat sätt. Det betyder att plantorna blir inte gängliga och långa! Det går in i olika faser när man blir mer intresserad av att ta nästa steg! När vi är klara med vår utbyggnad kanske jag på riktigt kan nörda min mig i min odling! Jag måste göra något med all tid jag får över när vi kommit så långt!

Så om ni går i tankar att skaffa ett växthus eller orangeri. Jag kan ärligt säga att det kommer bli ännu mer fantastiskt än ni någonsin kan tänka er! Så var det för mig!

Önskar er en underbar kväll. I dag skall jag bli bjuden på middag för jag har namsdag idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.