Murgröna i mönster


Tänkte bara visa er hur fin min murgröna är efter vintern. Det tog murgrönan exakt en halv säsong att växa till sig i det mönster jag ville ha. Så himla glad att jag lade tid och kraft på detta. Det gör en stor del av känslan för hur man upplever min lilla trädgård. Dessutom på en sida som man inte normalt sett vistas på.

En stor behålling är att murgröna är grön året om. Det var det jag vill försöka få till med en växt som precis som buxbom är grön även på vintern. Det gär väldigt mycket för uttrycket i trädgården.

Nu väntar jag bara på att de fina Trädgårdsnävorna skall växa till sig som blir som ett litet blått hav i rabatten framför.

Planterade murgrönor i våras

Det var tidigt i våras jag planterade murgrönor i denna rabatten där vi spänt upp ståltråd för murgrönan att växa på. Under sommaren så såg jag till att murgrönan växte enligt mönstret och det tog faktiskt bara sommaren innan mönstret var på plats. Så vackert och nu vet jag om det skulle hända något så tar det inte tid och evighet att göra om det igen.

Som ni ser på bilden nedan så byggde vi både utbyggnaden, alla terrasser och pergola med trappor och rabatter förra året. Vi är så nöjda med resultatet.

Här nedan ser ni Stefan monterar upp mönstret vi ritat upp för att det skall bli perfekt på just denna väggen och helt anpassat efter väggens mått.

Murgröna i rutmönster på väggen

Här ser ni det färdiga resultatet som är gjort med grov ståltråd.

Så här såg det ut vid midsommar ungefär. Då hade murgrönan redan växt på en bit. Jag har också planterat Trädgårdsnävan Rozanne som jag har på flera ställen i trädgården.

Hur man gör ett mönster med murgröna!
Murgröna i mönster

I alla trappsteg finns även en planteringslåda och där har jag fyllt på med buxbomsbollar för att harmonisera med övrig trädgård som är omgiven av buxbom.

Att göra mönster med murgröna!

I år lägger jag mer krut på att få till gräsmattan här framför och se till att rabatterna med mitt lilla träd blir ännu finare. Jag har rensat bort otroligt mycket brännässlor och istället satt Trädgårdsnäva Rozanne även här. Så roligt att se när det växter till sig denna säsong.

Jag är verkligen så nöjd med detta reslutat och glad för att jag lade ner tid på att åstadkomma detta. Nu skall vi se hur denna säsong blir och när Trädgårdsnävan svämmar över. Det ser jag fram emot.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.