Nu är de betongbaserade plattorna på plats på fasaden!


Nu är de betongbaserade plattorna på plats på fasaden och nästa steg var att en klack skulle gjutas. Självklart kunde Stefan inte hejda sig utan åkte i väg och köpte betong och hämtade sin betongblandare. Brädor skulle inhandlas för att göra en gjutform. Bara plattorna på fasaden är ett sådan otroligt stort lyft och det är verkligen detaljerna som gör helheten.

Nu är de betongbaserade plattorna på plats på fasaden

Visar även en bild på hur det såg ut innan plattorna kom på plats så ni ser den enorma skillnaden.

Att börja planera trädgården på framsidan
Så här såg fasaden ut innan där man ser den murade stödmuren

Stefan ville passa på gjuta klacken eftersom det är fin väder och betongen skall härda och det är bra förutsättningar för jobbet. Så nu är det snart klart så att jag kan flytta tillbaka mina krukor och fylla med jord och härliga växter inom en snar framtid.

Framsidan skall göras klar med planteringar

I går planterade jag lite Penséer på strategiska ställen. Egentligen bara för att få lite färgklickar även så här tidigt på säsgonen. Tydligen gillar Rådjur även Penséer. Det har jag aldrig tidigare råkat ut för men dom jag planterade på framsidan tuggade dom raskt i sig! Ingen fara på taket. Dom skall väl också få lite primörer tänker jag!

Nästa helg blir det fortsättning med arbetet på framsidan och alla planteringar som skall göras. I dag hade varit en väldigt fin dag att plantera. Men för att vara på den säkra sidan och slippa skydda planteringarna med fiberduk så avstod jag frestelsen. Eftersom detta är något som skall vara beständigt! Det bli annars också väldigt mycket som skall skyddas och den risken vill jag helt enkelt inte ta. Bättre att vänta tills sista veckan i april i alla fall. Såg frestande fina pelagoner jag ville köpa i dag, men avstod även den frestelsen!

Nästa stora jobb i trädgården

Det skall också grävas för en Buxbomshäck längs hela muren på 13 meter. Hur och vad som sedan skall göras på framsidan är mer eller mindre bestämt men det finns fortfarande vissa saker jag funderar på. Jag har tid på mig att bestämma mig.

Måndag och ny vecka att se fram emot och jag hoppas att den bjuder på så här fint väder hela veckan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.