Nu har jag gjort klart en hörna i trädgården


Under två dagar har jag fixat i trädgården på ett speciellt ställe och nu har jag gjort klart en hörna i trädgården som har varit på min lista över ”behöver fixas”. Det var en håla som var fylld av brännässlor och redan i våras tänkta jag ta itu med den. Då var brännässlorna fortfarande små och det hade varit klokt att göra det vi det tillfället! Nu blev det inte så. Andra viktigare projekt fick gå före. Därför fick jag göra det nu när brännässlorna växt sig höga. Inte en så trevlig syn!

brännässlebuskage

Detta projekt tog mig två dagar att genomföra

Det tog mig två dagar med nedklippning och grävning för att få bort alla rötter från Brännässlorna. Nu har jag fyllt på med ny jord och planterat två stora Trädgårdsnäva av sorten Rozanne som skall få fylla upp detta utrymmet så att man kan komma åt fasaden på huset.

Trädgårdsnäva Rozanne

Silverpäron planterade jag som ett avslut

Jag har även grävt ett djupt hål för att plantera ett Silverpäron som är ympat för att inte bli högre än det redan är. Det kommer bli fint här. Det blir även som ett fint avslut på denna sidan som tidigare bara bestod av en jättestor slänt med ogräs. Runt om trädet har jag även här planterat Trädgårdsnävan Rozanne då jag tycker att det är fint med återkommande växter i trädgården. Det gör att trädgården får en fin bas och det är ofta det som skiljer en fin trädgård från en annan trädgård.

Som avslut planteradet jag ett Silverpäronträd
Nu har jag gjort klart en hörna i trädgården
runt om planterade jag Trädgårdsnäva Rozanne

Slänten som tidigare var här har vi tagit bort genom att gjuta upp grunden till vår utbyggnad och sedan byggt ut i två plan. Den lilla sträng av trädgård som är kvar är nu fixad och fin! Buxbomshäck, rabatt med mönster av murgröna och krukor med Jätteverbena och Kronärtskockor. Det som återstår är att så gräs men det skall vi göra till hösten när det är lite mer gynnsamt.

Långsidan på vårt hus

Jag känner att trädgården blev precis så fin som jag ritat den. Steg för steg har vi tagit oss dit vi är just nu. När jag sådde växter till denna trädgården i december-januari, så var jag inte helt säker på att vi skulle ha kommit så här långt! Tänk vad härligt att vi har gjort allt det här på egen hand. Känns fantastiskt!

I detta ljuset så syns just nu inte trädet så väl. Jag skall ta foton där ni tylidgare ser det. Trädet kommer snart växa till sig och bli lite yvigare också! Det kommer bli en sådan fint avslut på min lilla mini-trädgård.

Så ännu ett projekt att stryka på listan över ”skall göras”. För mig är detta lite vad semestern är till för. Att kunna göra dom där roliga projekten och bocka av listan! Självklart tar jag det lungt mellan varven men som ni vet är vi alla olika. Att göra det man tycker är roligt är väl det man skall göra på sin semester!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.