Steg för steg kommer vi närmare färdigställandet!


Det börjar kännas väldig verkligt just nunu. Steg för steg kommer är vi närmare färdigställandet av min walk in closet. I dag har taket målats med en strykning.

Dessutom så provade vi alla foder på plats innan vi målning. Anledningen till att man provar fönster- och dörrfoder på plats innan målning är så klart att man vill se att man tänkt och mätt rätt. När vi målat fodren så skall vi sätta dom direkt på plats så fort färgen torkat! Om man inte kontrollerar innan målning så är risken att man måste justera. Som vanligt är allt underarbete det viktigaste. Vi fuskar aldrig och tar inga genvägar. Att göra det rätt från början spar massor av tid och dessutom blir finishen den bästa. Vi vill inte se några misstag i efterhand. Så mitt tips till alla gör det självare där ute är, ”att ta inga genvägar”. Som ordspåket säger ”genvägar är senvägar”. Det stämmer till punkt och pricka. Har man väl bestämt sig finns ingen anledning att stressa igenom ett projekt.

Så här ser det ut med fodren på plats omålade!

Steg för steg kommer vi närmare färdigställandet!

Framifrån ser det ut så här. Detta rum kommer bli helt fantastiskt! Jag är full av förväntan!

Fodren på plats
Fodren provas på plats innan målning

Nu skall taket målas en gång till. Fodren skall grundmålas och färdigmålas och sedan sättas på plats. Därefter kommer det bästa av alla moment. Nämligen tapetsering! Jag vill tapetsera nu.

Steg för steg kommer vi närmare färdigställandet!

Det är så klart några dagar tills dess. Målningen måste torka mellan alla strykningar. Men som vanligt är det härligt att längta efter nästa moment!

Steg för steg kommer vi närmare färdigställandet!

Hoppas ni får en underbar start på er vecka! Vi fortsätter med våra små projekt och tar oss framåt dag för dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.