Nu har jag lust för att fixa fint överallt


Får ni vårkänslor vid den här tiden och vill göra fint överallt. Det får jag. Jag längtar efter att få gå loss på växter på framsidan i mina nya blomlådor men måste vänta i alla fall till sista veckan i april med tanke på vädret. Jag kan inte riskera att sätta dit mina växter uppdrivna sedan januari med risk för att det blir ytterligare en natt med frost. Tålamod är dock inte en av mina starka sidor.

Nu har jag lust att fixa fint överallt
Nu har jag lust att fixa fint överallt och plantera massor av växter

Plantera växter på framsidan

I en av mina krukor har en Hortensia på stam strukit med i vinter. Jag behöver köpa nytt helt enkelt. Jag skall dessutom investera i ca 80 plantor med buxbom och det kommer bli några tusenlappar. Men värt varenda krona. Först skall det dock grävas och det kommer bli ett ganska besvärligt jobb!

Jag skall även göra en rabatt under mina nya träd. Där skall planteras Jättedaggkåpa och Trädgrådsnäva Rozanne och det behövs också ett antal plantor.

I dag har vi planterat två Klot-Avenbok

Att välja växter och vara enhetlig

I mina blomlådor skall jag sätta Blåregn, Jätteverbena och sedan något mer men jag har några att välja mellan som jag ännu inte bestämt. Sedan skall jag ha buxbomsbollar i alla mindre blomlådor och förmodligen några på stam. Även det lilla som blir kvar av gräset skall fixas i ordning och jag skall gödsla min fina buxbomshäck och fylla på med ny fin jord. Jag försöker vara enhetlig och att vissa växter kommer igen för att skapa en vacker trädgård. Självklart med några nya inslag.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Lador-fyllda-med-jord-1024x685.jpg
Dom mindre blomlådorna ser ut så här

Att fixa fint överallt skall bli så roligt

Sedan skall jag fylla mina stora grå krukor som nu står utmed husfasaden när Stefan har fixat den murade väggen. Då skall jag plantera där också. Det blir nog Jätteverbena och kanske Kronärtskocka i dom krukorna.

I helgen skall vi förhoppningsvis plantera träden

Sedan när vi är färdig-grävda så skall jag plantera buskar och blommor längst in i hörnet så att det blir ett vackert ställe och inte som tidigare en plats för ogräs. Även här blir det nog en marktäckare med Trädgårdsnäva. Det är härligt att jobba på och skapa men det är självklart också spännande att få se när allting är klart!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.