Ny kaffetermos från Stelton


I går köpte jag mig en ny kaffetermos. Detta i min ambition att hälla upp kaffet på termosen så att det inte bränner. Jag är nämligen expert på att sätta på kaffe och så glömmer jag att ta en kopp. När det gått en timma är inte kaffet gott längre eftersom det smakar bränt.

Hemma hos mamma så häller hon alltid upp det nykokta kaffet på en termos. I går bestämde jag mig därför att införa en ny vana och köpte mig en kaffetermos.

kaffetermos från Stelton
Ny kaffetermos från Stelton

Kaffetermos från Stelton

Det blev en grå termos från Stelton. Den har två olika typer av lock. Ett vipplock som är perfekt när man har gäster och vill sätta fram en kanna på bordet. Det andra locket är ett skruvlock mer anpassat för det jag tänkt använda den till, nämligen att tömma upp det nykokta kaffet så jag inte bränner det.

Ny kaffetermos från Stelton

När jag kom hem så mätte jag upp hur många koppar jag skall koka för att det skall bli perfekt och det blev 8 koppar. Det första jag gjorde kl 05:45 i morse var att sätta på en kanna kaffe och hälla upp den på termosen. Perfekt. Fattar inte varför jag inte gjort detta innan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.