Snabba havrekakor med mjölkchoklad


I bland blir man bara så sugen på något gott till fikat. Något man inte brukar ha. Så i går gjorde jag snabba havrekakor med mjölkchoklad. Enkelt och snabbt att slänga ihop och man behöver ingen matberedare utan det är bara att röra i hop.

Snabba havrekakor med mjölkchoklad

Snabba havrekakor med mjölkchoklad

100 gram smör

1 dl strösocker

2 msk vetemjöl

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 msk ljus sirap

4 dl havregryn

200 gram mjölkchoklad

Gör snabba havrekakor med mjölkchoklad så här;

Klä en bakform med smörpapper. Min form är 23×23 cm. Sätt ungen på 200 grader.

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, havregryn, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, strösocker. När du blandat ingredienserna väl så häller du i det smälta smöret och ljus sirap och rör till en jämn och fin smet.

Tryck ut smeten i ett jämt lager i den smörpappersklädda formen. Sätt in den i ugnen i 10 minuter.

Hacka mjölkchokladen smått under tiden. När du tar ut kakan efter 10 minuter så är den lös och det skall den vara. Så ingen oro!

Så fort du tagit ut kakan så strör du mjölkchokladshacket direkt på den varma kakan så att mjölkchokladen smälter direkt på kakan. När den smält efter några minuter brer du ut choklade med en kniv i ett jämt lager. Låt stelna och när den svalnat något ställer du in den i kylen.

Om man vill göra dom ännu lite godare så ta två nävar med salta jordnötter och hacka smått och strössla över chokladen när du brett ut den i ett jämt lager. Det är bara fantastin som sätter gränsen.

Ta ut den och skär i lagom stora bitar. Förvaras i kyl eller frys och bara att ta fram när du blir sugen. Kan det bli enklare!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.