Nya rosor som heter Augusta Luise 3 kommentarer


För några veckor sedan så köpte jag mig några nya rosor då jag hade två rosor som behövdes bytas ut. Två nya rosor som heter Augusta Luise. Jag såg dom första gången i TV programmet Fredrik på Eklaholm och blev förälskad. Sedan dess har jag letat överallt. Så äntligen en dag så stog dom bara där framför mig.

Nya rosen som heter Augusta Louise
Augusta Louise

När man planterar rosor på samma ställe där man tidigare haft rosor som inte mått så bra så är det vikigt att byta all jord. Annars är risken överhängande att nästa ros också får samma sjukdom. Just dessa rosor har jag i krukor vid min lilla grind i köksträdgården. Först hade jag tänkt köpa klätterrosor men jag tänkte om när jag såg rosorna i programmet så visste jag vad jag ville ha.

Nya rosen som heter Augusta Louise
Nya rosen som heter Augusta Louise

En tvåfärgad ros som är helt ljuvlig

När jag hittade dessa underbara Augusta Luise rosor i en färg som är en blandning mellan ljust aprikos och ljust rosa så slog jag till. Knoppparna är röda så man kan lätt luras. Eftersom det fortfarande var kallt när jag köpte dessa rosor så planterade jag dem på plats med fiberduk runt hela plantan. Så har dom fått bo i cirka 2 veckor. Jag hade nästan glömt av rosorna när jag plötsligt såg att fiberduken satt kvar. När jag tog av fiberduken så hade så otroligt vackra rosor som slagit ut! Bedårande om du frågar mig. Dom kommer bli vackra att sätta i vas. Men också att strö ut kronbladen eftersom dom är flerfärgade. Så bedårande vackra.

Augusta Louise
Underbar rabattros med stora underbart doftande blommor i färgen ljust aprikos och ljusrosa

Remonterade rosor blommar hela säsongen

Augusta Luise är en kraftig rabattros med mycket stora underbart doftande blommor. Färgen är ljust aprikos och ljusrosa med inslag av gula nyanser. Rosen har lång blomningstid från juli till sent in på hösten. Själv skulle jag aldrig köpa en ros som inte blommar hela säsongen. Säsongen här i Sverige är alldeles för kort för att inte omge sig med blommor som blommar under lång tid tycker jag.

Jag har även rosor på framsidan av mitt hus och dom är remonterade vilket innebär att dom sätter nya knoppar hela säsongen men man måste hela tiden klippa bort det som vissnat. Oftast är rabattrosor remonterde men det är viktigt att kontrollera om man vill att dom skall blomma hela säsongen och vem vill inte det?

Så om ni letar efter en vacker ros så får detta bli mitt tips. rosen blir mellan 80-120 cm hög.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 tankar om “Nya rosor som heter Augusta Luise