Öland är ett favorit resmål!


I dag tänkte jag berätta lite om ett av våra favoritställen när det kommer till resor med husbilen. Platser vi gillar och återkommer till. Öland är ett favorit resmål vi har. Att drömma sig bort lite i novemberkylan. Öland gillar vi mycket på grund av att det finns många vackra platser och mycket att se. Platser som man liksom inte tröttnar på bara för att man varit där en gång innan. Ölands vackra landskap är fantastiskt, och man skall veta att det år 200 dessutom togs upp på Unescos lista över världsarv.

Öland ett favorit resemål

Det är själva känslan av en ö så klart. Den härliga långa bron över till Öland och allt som finns att se. Om vi börjar med Färjestaden så finns det en underbar inredningsbutik (för er som gillar inredning) som ni bara måste besöka. Den heter Paradisverkstaden. Huvuddelen är att dom tillverkar vackra keramik föremål. Men dom har även annan inredning och ett mysigt fik med möjlighet att sitta ute om det är fint väder. Där har jag bland annat köpt mina vackra ull-plädar med hundtandsmönster som jag köpte 2022 när vi var där första gången. Varje gång vi åker till Öland så besöker vi butiken för den byter skepnad varje säsong. Köpte senast ett fint grytunderlägg i glada pastellfärger!

Plädarna jag köpte har vi i husbilen på sofforna så att vovvarna skall sitta skönt och så man inte smutsar ner dynorna. Då är det bättre med plädar i ull som inte tar åt sig smuts på samma sätt och dessutom möjlig att tvätta. Jag gillar att ha olika plädar att byta med.

Öland
Pläd från Paradisverkstaden på Öland med hundtandsmönster.

Böda Sand är en fantastik plats

Sedan har vi den fantastiska campingen i Böda Sand, som verkligen är precis så fantastisk som den ser ut på TV. Vi brukar dock åka dit antingen i början eller i slutet på säsongen. När högsäsongen är över, för att njuta av den fina platsen. Dom har fina restauranger. Allting är så fint och fräscht och det är verkligen värt pengarna. Fantastiska promenadvägar för vovvarna.

Vem kan motstå den här utsikten och långa stränder! Lite samma känsla som i Skåne!

Böda Sand

Innan uppackning av utomhus soffor och bord! Detta var i Maj månad och det var perfekt väder!

Restaurangen nere vid havet med härlig utsikt över sanddynorna.

Öland har så mycket att upptäcka

Vi stannar oftast bara 1-3 nätter på varje ställe. Vet inte om vi kan kallas regelrätta campare för vi gillar helt enkelt att se oss omkring och har aldrig stannat lägre än 3 dagar. 1-2 dagar är det vanligaste. Vi passar alltid på att besöka alla ställen vi tidigare ”tänkt att besöka sedan”. Så vi lägger helt enkelt en liten plan med sevärdheter, glasbruk, spännande fik eller platser som vi hört talas om. I övrigt så improviserar vi och åker dit vi tycker verkar spännande. Ser alltid till att vi har kyl och frys med mat så vi inte behöver vara utan oavsett ställe vi kommer till. Vi älskar att se oss omkring! På Öland så tilltalar det fantastiska landskapet oss samt närheten till vatten nästan var du än befinner dig, som jag skulle säga är speciellt.

Saxnäs Camping är en annan favorit med husbilen!

Men det är inte bara Böda Sand vi gillar. Vi älskar även Saxnäs Camping. Innan man kommer dit så kanske man inte tror att det ligger någon fin camping där. Även detta ställe upptäckte vi av en händelse när vi kört hela dagen och insåg att det var en bit kvar till Böda Sand. Då svängde vi av mot Saxnäs Camping och upptäckte den vackraste av campingar precis vid havet med solnedgång. Detta blev en fantastisk upplevelse som vi inte hade upptäckt om vi inte tog chansningar allt som oftast. Underbar kvällssol som går ner i havet vid solnedgången.

Saxnäs Camping på Öland med husbil
Saxnäs Camping

Vad kan man mer säga om Öland. Alla vackra små hamnar, Långe Jan så klart på Ölands södra udde som är Sveriges högsta fyr på hela 42 meter. När det är öppet på vår och sommar samt höst så kan man gå upp dom 197 trapporna! Jättefint landskap, med fik och restaurang och verkligen värt ett besök och hundarna kan följa med.

Sedan är det så klart Borgholm där det ofta är många konserter och Sollidens Slott. Fantastisk miljö och kossor som går utan stängsel. Spännande när man kommer med bilen! Jag kan verkligen rekommendera Öland som ett resemål som ger mersmak och som vi återvänder till och i somras blev det faktiskt flera turer dit!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.