Prisbelönt hus med urläckert växthus!


I dag kommer det tredje inlägget ”Prisbelönt hus med urläckert växthus!” Det är det tredje och sista delen om vårt växhus och hur vi byggt det på egen hand. I detta inlägg precis som övriga 3 inlägg är det Skånska Byggvaror som skriver om oss! Roligt så klart! Huset vi bor i blev prisbelönt för sin akritektur när det byggdes med en design som skall spegla flygtornet som finns på toppen av berget.

——————————————————————————————————————–

Prisbelönt hus med urläckert växthus!

Berith och Stefan bor i ett hus som är prisbelönt för sin arkitektur. Vi följde dom när de satte dit pricket över i:et – växthuset och köksträdgården.

Förra sommaren hittade Berith och Stefan äntligen växthuset med stort V, en rejäl träkonstruktion som tidigare fått bland andra ELLE Decorations chefredaktör Svante Öquist att gå i spinn.

Skånska Byggvarors växthuset hittar du HÄR med priser och alla fakta. 

Du kan hitta de två andra delarna här om vårt växthus och orangeri i länkarna här nedan;

Så byggde Stefan och Berith sitt orangeri

Drömmen om ett växhus som blev ett orangeri

Nu är en ny sommar här och Berith, inredningsentreprenören bakom prettyhomblog.se och webshop och instakontot @prettyhome.se, skriver på sin Instagram:

Orangeriet är verkligen en plats för vila och rekreation. Vår terrass och köksträdgård är verkligen pricken över i och går ni själva i tankar att bygga växthus så gör det! Det är mitt råd. Ni kommer aldrig att ångra er! För oss har det blivit som en oas. Det gör så mycket till vårt hus och vi har använt det året runt! Att dessutom ha ett SPA och en köksträdgård! Det kan inte bli bättre!

Prisbelönt hus

Deras hus i Torslanda går inte av för hackor det heller. Det är prisbelönt för sin arkitektur och ligger på Snäckberget, på vägen om mot det gamla flygledartorn som en gång i tiden utgjorde centrum för en av landets största flygplatser. Kolla Stefans och Beriths växthus och hus och dröm dig  bort en stund 🙂 

Växthus med del av terrass

Köksträdgården med sin lilla grind som kommer från deras sommarhus och har en väldigt speciell betydelse. Allt är gjort med känsla!

Den lilla köksträdgården i anslutning till orangeriet

Ett eget semesterparadis med SPA, stor terrass och orangeri. Där odlar Berith 300-400 plantor varje vår!

DSC06301 (1)
Semesterparadis med orangeri och SPA

Baksidan av orangeriet är en köksträdgård som skall få växa upp och bli ännu vackrare.

DSC06080

——————————————————————————————————————–

Detta är vårt dröm-växhus och orangeri! Vi har byggt det precis så som vi vill ha det.

Vad är det då som skiljer ett växthus från ett orangeri? Det är isoleringen. Vi har grundisolerat vårt växthus så att vi också har möjlighet att väma upp det vid dom kallare delarna av året. Väldigt bra! Jag skall skriva mer om detta i senar inlägg.

I dag har det hunnit växa upp lite mer runt orangeriet där ni redan här på bilden ovan ser att vi planterat Syrenbuddleja runt hela orangeriets planteringslådor.

Jag kommer dela med mig av mer detaljer avseende mitt växhus framöver. Hur Stefan anspassat alla hyllor i växthuset för att jag skall kunna ha mina odlingslådor där längs ena långsidan!

Önskar er en fortsatt fin dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.