Projekt för hösten som ligger framför oss!


Nu går vi emot sista veckan i augusti och jag längtar som vanligt lite efter hösten. Vi har massor med projekt för hösten som ligger framför oss. Det enda som är lite synd är att ljuset försvinner succesivt. Men det är något visst med det också!

Vår utbyggnad

Jag längtar mest till att fönstren skall komma på plats till vår utbyggnad! Den väntan har varit extremt lång! Inte för att det egentligen gör så mycket för vi har fått göra saker i en annan ordning. Det kommer bli höjdpunken i september för egen del! Då är vi klara med att stänga kyla ute och kan vänta in hösten på bästa sätt. Det enda lite tråkiga med att dom kommer sent är att några saker som jag verkligen sett fram emot är rejält försenade. Det är terrassen och trädgård på framsidan! Å andra sidan så har jag något att se fram emot till våren!

Längtar efter vårt matrum. Det skall bli en plats för vår familj och ett ställe att kunna äta middagar där vi kan sitta ner allesammans! Även när min mamma och mina syskon och syskonbarn kommer. Vi sa från början att det skall finnas en öppenspis och på somrarna skall det var lätt att komma ut i trädgården.

Jag vill så klart ha någonstans att förvara porslin och en plats som också skulle bli vacker och som en installation. Tycker själv att vi verkligen fått till detta utrymme och med lite överljus från fönster vi flyttat i fasaden till utbyggnaden. Vill inte ha ett rum där solen steker in, men jag vill självklart ha ett ljust och vackert rum!

Walk-in-closet

Min walk-in-closet är som en liten lyx-dröm för mig! Vem kunde tänka sig att jag skulle få ett eget rum på över 20 kvm att inreda som en egen walk-in-closet och planerad från början för just detta ändamål. Detta kommer bli ett pyssel. Jag kommer flytta in utan att stessa för jag har redan en walk-in-closet på kankse 13 kvm. Detta gör det extra lyxigt att bara börja flytta över det jag verkligen vill ha och sedan göra en utrensning samtidigt! Så mycket planer och det blir mitt lyx-vinterprojekt!

Min träning och toppform

Jag har satt mål med min träning att 30 november skall jag ha nått mitt ”slutmål”. Så jag kommer kämpa på hela hösten med hård träning. Framför allt handlar det om att lägga på mig lite muskelmassa och få bättre kondition för min löpning! Den här gången har jag gjort en mer långsiktig plan och det känns verkligen roligt och annorlunda. Kanske hör det ihop med att jag mår bra för övrigt och bara vill få till lite förändringar och förändringar tar tid.

Jag har också ännu mer förstått vikten av att leva hälsosamt de här sista månaderna med Covid-19. Därför så vill jag göra allt som står i min makt att hålla mig på en bra och hälsosam nivå. Men jag skulle ljuga om inte en stor del är att få tillbaka min kropp i den formen jag gillar den och som gör att alla kläder i min garderob passar mig!

Gardinprojekt

Jag har också ett projekt nu i vinter som går ut på att fixa till alla mina vackra hissgardener i siden och sy några nya! Jag har nämligen kommit till slutsatsen att jag inte vill byta ut de tyger jag valde för 13 år sedan för jag älskar dom, men jag måste fixa till dom då solen varit stygg mot sidentyget på vissa ställen. Så jag skall sy om och göra fint! Det är roligt när man kommer fram till att man älskar de tyger man valt och inte kan hitta en motsvarighet som ens kommer i närheten! Då har man gjort det jag alltid tjatar om, nämligen valt tyger med hjärtat.

Inredning av vårt nya matrum

Sedan kommer den roliga biten med inredning av vår nya matrum! Det skall bli så fantastiskt roligt. Långt bord på 3 meter, soffor, stolar och taklampor! Tillsammas med mitt vackra vitrinskåp. Sy gardiner och välja mattor! Jag leter just nu soffor så att det står härliga till. Här är en som är ett av alla jag hittat!

Ateljé för kreativitet

När väl allt ovan är klart! Allting går lite in i vartannat. Så skall vi göra om vårt allrum på övervåningen som vi aldrig använder till en kreativ ateljé.

Om det är något vi gör så är det just ritar nya idéer, skissar, pysslar så vi har bestämt att vi skall göra vårt hem till det vi verkligen vill och sysslar med! Det kommer bli så fantastiskt. Vi är redan lite ”före” och har planerat en del av de saker vi skall bygga och göra! Det skall verkligen bli fantastiskt.

Så ni ser, våra projekt gå i varandra och upphör aldrig. Sedan har vi mer projekt på gång, men jag tror det räcker så här för tillfället för detta är så mycket redan att vi har att göra under det närmsta året!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.