Världens bästa Flygande Jakob!


Nu i kväll bestämede jag mig för att göra Flygande Jakob. Dels för att det är fantastiskt gott, men också för att det är bra mat nu när jag tränar så hårt som håller energinnivån på topp. Dessutom blir det perfekt portioner även tills i morgon när jag också skall träna och då behöver jag inte tänka på mat! När jag kommer hem från jobb och träning så är det bara att skiva lite bananer! Voila!

När jag gör Flygade Jakob så tar jag bort bacon då det inte behövs och egentligen bara är fett och inte alls bidrager med något mer. Jag serverar med tillbehör som mandarinklyftor, bananskivor och jordnötter.

Så här får ni receptet på Berith´s Flygande Jacob som dessutom är en rätt man snabbt slänger i hop.

Recept Berith´s Flygande Jacob

1 färdig-grillad kyckling

2 dl grädde

2,5 dl vatten

2 msk curry

2 dl Thai Sweet Chili Sauce (smaka av vad du tycker är lagom)

1 tsk salt

Börja med att skala av kycklingen på allt kött och dela i lagom stora bitar. Lägg det i en ugnsfast form. Jag tar bort det mesta av skinnet och ger till vovvarna på deras tallrikar.

Ta sedan en bunke och vispa i hop grädde, vatten, curry och Thai Sweet Chilis sås och salt. Red av med lite maizena mjöl så att den tjocknar något. Häll såsen över kycklingen i den ugnsfasta formen och sätt in den i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

Koka riset samtidigt som du sätter in kyckligen så blir de klara samma tid.

Skär upp en banan i skivor, häll upp en skål med mandarinklyftor och en skål med jordnötter. Servera med en grönsallad med tomater.

Fantastiskt gott och efter middagen blev det en promenad med vovvarna! Härliga söndag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.