Organisera hemma – smart förvaring av väskor!


Nu när hösten snart är här och vi återigen kommer spendera mer tid hemma så börjar man återigen fundera på hur man kan få den ultimata ordningen. Jag som är lite av en ordnings-fascist planerar alltid min förvaring i minsta detalj. Det finns alltid anledning till finjusteringar för behov växlar över tid och man lägger sig till med nya vanor eller nya intressen eller adderar mer saker som behöver förvaras. Ibland vill man bara göra om sin förvaring för att man kommit på en ”ännu” bättre eller ”ännu” snyggare” idé.

Basen i all god förvaring är att när man väl gör om någonstans, det kan vara i ett rum, det kan vara för att man flyttar till helt nytt boende eller det kan vara när man skall utöka eller bygga om garderober eller kök.

  1. Steg 1 är alltid att rita upp och bestämma exakt vad som skall förvaras var! Om man planerar utifrån det befintliga behovet så kommer man innan man påbörjar själv byggandet att inse att man behöver förändra eller utöka eller helst. Att det blev precis som man tänkt.
  2. Hitta smarta nya lösningar, som t e x sockelskåp i köket. En relativt ny förvaringsmetod som man bara måste ha med sig om man planerar att köpa nytt kök.
  3. Att inte låsa fast sig i t e x Ikeas garderobs-sortiment. I vissa fall kanske ett köksskåp för väggen kan bli minst lika bra förvaring och man kan bygga möbler av t e x stommar från Ikea och göra till en cool del av inredningen bara genom att addera en bänksiva ovanpå!
  4. När man planerar för en ny skogarderob. Titta på vad du skall förvara och planera utifrån det. Det hjälper inte om du har massor av fina hyllor för skor när du har 10 par stövlar som måste få plats någonstans, inklusive gummistövlar, löparskor etc.
  5. Lista ut smart förvaring som dessutom kan fungera som en typ av display. Allting behöver inte gömmas undan! Bra exempel är en vägg med krokar för alla väskor. En annan är tavelhyllor för alla kokböcker i köket.
  6. Böcker kan utgöra en fin inredningsdetalj om man bygger lite på höjden på ett bord och sätter ljus ovanpå!

Jag hade tänkt att i en serie, ge er ideer om förvaring och lite som ovan, vad man skall tänka på! När jag byggde min walk-in-closet. Så hade jag ett probelm, och det bar alla mina väskor. Dom är alla så fantastiskt fina, men om man gömmer dom i ett skåp då kanske man inte ens minns vilka man har, eller inte hittar dom.

Jag löste det genom att köpa helt vanliga upphängningsanordningar för köket på Ikea. Ni vet en sådan där stång med krokar på som man hänger köksredskap på. Jag köpte tre sådana och blandade stora och små krokar. Sedan skred jag till verket.

Väggen hade jag redan tapetserat med en tapet från Designers Guild, där jag satt ena sidan i min walk-in-closet med samma tapet med vit bakgrund och samma mönster i svart och på denna vägg helt i svart! Kontraster!

(det som på bilden ser ut som fläckar på tapeten till höger är i själva verket skimmer från glasstenar)

Stången och krokarna kommer från IKEA

Jag hoppas ni skall gilla min inspiration och att ni kan göra samma sak! Ett sätt att få ordning och samtidigt en utsmyckning!

Perfekt att man alltid kan välja rätt väska till sin outfit och har allting överskådligt! Det får bli dagens lilla förvaringstips!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.