Rundtur i vår husbil från Chausson 2 kommentarer


I dag tänkte jag visa er lite mer detaljer i husbilen genom att ge er en rundtur i vår husbil från Chausson.

Jag har pratat väldigt mycket om min ugn som jag inte kan vara utan. Känner att det är dags att visa att den finns, så att ni får se att den verkligen existerar. Ugnen eftermonterades eftersom inte alla detaljerna fanns på plats, så därför fick vi åka in en extra gång med bilen! Vi tog helt enkelt bort ett skåp för att få plats med en ugn. Så mycket värt för mig! Ugnen har även grill!

Ugn monterad i vår husbil
Ugn monterad i vår husbil

Varför vi valde denna husbil

Ett av skälen till varför vi valde just denna bilen, är kombinationen av badrum med stor garderob och sängen som är höj- och sänkbar. Vi är alla olika men för vår del så ville vi inte att sängen skulle ta över hela bilen som den gör när ett helt rum upptas av sängen. Vi ville mycket heller prioritera en stor lounge och ett bra badrum med förvaring och garderob. Att man dessutom kan sova i sängen och en person kan samtidigt fortfarande kan sitta uppe och titta på TV eller jobba, det är perfekt för oss. Kuddarna kommer från Designers Guild.

Lila kuddar i husbilen
Dukat med melamin från Rice

Sänglinne och kuddar kommer från Designers Guild.

Sängen i vår husbil

Vi ville också ha ett någorlunda stort kök med avställningsyta och detta kök har en extra skiva man kan fälla ut vid behov. Det betyder att det inte tar mer utrymme än nödvändigt!

Förvaring kan man aldrig få förmycket av

När man bor på litet utrymme krävs bra planering, och en annan del som vi såg som en stor fördel är den del av garaget som man med hjälp av en lucka kommer åt från badrummet. Där håller Stefan på att planera och bygga en förvaring med utdragbara lådor för att förvara sådant som tar plats. Dricka, Champagne, konserver etc.

Lucka in till garaget som kan skjutas åt sidan

Vi har tittat på många märken av husbilar och ville absolut inte ha en bil med tusen små fack över allt. Vi ville ha ordning, likt den man har hemma. Garderob för sig, kök för sig och annan förvaring för sig. Husbilen har till och med ett utrymme där man kan förvara alla sina kuddar när man skall gå och lägga sig. För oss är det självklart att man vill ha loungesofforna fulla med fina kuddar från Designers Guild. Men det skall också vara enkelt när det är dags att sova!

Sängen är höj och sänkbar!

Sängen är höj- och sänkbar med möjlighet att stoppa på den höjd man vill. Den har även ett säkerhetssystem så att man inte kan råka hissa upp någon i taket av misstag. Då använder man en nyckel och låser sängen på en viss höjd.

Stefan har även köpt en liten hopfällbar trappa som han har monterat särskilda hängare så att man kan sätta fast den på sängen. Detta är framför allt för hundarna, men har man barn är det perfekt! När man inte sover fäller man bara ihop den till ett platt paket och lägger i garaget! Det finns även en stege som hör till, men den är svår för hundrna att klättra upp i så klart.

Sängen är höj- och sänkbar
Sängen är höj och sänkbar här med en hopfällbar trapp för hundarna
Sänglinne från Designers Guild

Badrum med stor garderob och dusch

Sedan har vi det fantastiska badrummet, med stor garderob för att hänga in kläder och även hyllor och lådor för tröjor och skor! Att ha detta i precis anslutning till dusch och toalett med möjlighet att stänga dörren om sig är helt perfekt! Då kan man göra sig i ordning i lugn och ro. Det kan faktiskt inte blir bättre enligt oss! Badrummet har också två stora speglar.

Badrum med garderob
Praktiska hyllor med gummisnoddar så det skall ligga kvar och fina lådor och plats för hängning
Garderoben är rymlig och med mycket hyllor och lådor

Förvaring i köket

Jag har lagt ner stor energi på att fixa förvaring för alla torrvaror men även på allt porslin jag köpt i melamin. Jag känner mig så otroligt nöjd med allting. Det blev precis så fint som jag tänkt mig. Eftersom jag har köpt burkar för alla torrvaror och verkligen tagit vara på varje utrymme så har jag massor av plats över! Helt otroligt!

Melamin till husbilen

Köket har även en uppfällbar skiva för avställning när man jobbar i köket som ni ser på höger sida.

Extra avställning i köket

Stor kyl med plats för mycket och så finns det även ett frysskåp.

Stor kyl och även ett frysskåp. Champagne på plats

Så nu vet ni några av skälen till varför vi valt en Chausson av modell 640! Den är 6,99 meter lång är byggd på Ford-chassi och är automatväxlad 170 HK.


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 tankar om “Rundtur i vår husbil från Chausson

 • Mats Klingvall

  Hej!
  Fina bilder. Vi har en likadan modell Chausson Premium vi Titanium årsmodell -21. Vi valde också den av liknande skäl som era, och då framför allt den sänk/höjbara sängen som ger en otroligt stor loungegrupp, dock har vi ej hund/hundar, men vi spelar golf och uppskattar därför det rymliga garaget.
  Såg att du skrivit fel längd, det ska vara 6.99 m.
  Trevlig helg!

  • pretty Inläggsförfattare

   Hej Mats,
   Kul att höra från någon som har en likadan bil och som också har likande skäl. Ja de rymliga garaget är superpraktiskt. Vi håller precis på att bygga en förvaringslösning. Skall visa så snart det är klart. Stort tack också för påpekandet om måttet, skall genast ändra på bloggen!! 🙂
   Trevlig helg!
   //Berith